Els veïns del carrer Sant Pere n'estan farts

Fan pinya amb l'AFA del Joan Coromines per exigir solucions al col·lapse de trànsit d'aquest vial

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 29 Novembre 2018 11:27

Ciutat 2017/2018, cotxes carrer sant pere

Al llarg de l'any l'AFA de l'escola Joan Coromines i els veïns del carrer Sant Pere han estat reclamant solucions al problemàtic excés de trànsit que afecta aquest eix viari. Les afectacions arran de les diverses intervencions que s'estan realitzant en diversos carrers de l'eixample no han fet més que agreujar les precàries condicions de seguretat viària, de qualitat de l'aire i de contaminació acústica de la zona.

Denuncien que les condicions i dimensions del propi carrer fan molt difícil i perillosa la convivència entre un volum de cotxes tan elevat i les famílies que hi viuen i, sobretot, la presència de l'escola pública Joan Coromines, a la que hi assisteixen diàriament gairebé 300 infants i amb la peculiaritat que el fet que estigui conformada per tres edificis implica un gran nombre de desplaçaments per part dels infants que se sumen als habituals d’entrades i sortides de l’escola.

Ciutat 2017/2018, cotxes carrer sant pere

Davant el Pla de Mobilitat

Les propostes plantejades en l'el·laboració del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró han posat en alerta els veïns, que s'exclamen que el primer tram del carrer s'hagi inclòs dins la proposta de la xarxa bàsica primària, atès que les dimensions del carrer Sant Pere no tenen cap equivalència amb la resta de  rondes i avingudes que determinen aquesta xarxa. Aquesta proposta, a més a més, entra clarament en conflicte amb el projecte d’establir camins escolars que està elaborant la regidoria d’educació conjuntament amb la de mobilitat per les escoles públiques Montserrat Sola, Anxaneta i Joan Coromines.

En aquest sentit, AFA i veïns reclamen aplicar els criteris d'homogeneïtat i coherència amb el propi PMUS en tot el referent a les xarxes de vianants, on s’estableixen amplades entre façanes com a criteri per determinar la velocitat dels cotxes, etc.