El Vi Novell és del Montsant i fa somriure el Negrito

Artur Palomer juga amb la carismàtica figura a l'etiqueta de les 800 ampolles que posen a la venda els Cellers de Mataró

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimecres, 07 Novembre 2018 18:39

Vi Novell 2018


Fidel a la tradició, a inicis de novembre, arriba el Vi Novell de Mataró. Els cellers Monserrat, Can Monserrat i Castellví ja n'han posat a la venda 800 ampolles, a 5,20 euros cadascuna, seguint amb una iniciativa que ja fa 21 anys. Per primera vegada, a més, el vi novell d'aquest any és de la denominació d'origen Montsant. Pere Cruz, responsable de Can Monserrat, explica: "Aquest any per dates hem pogut trobar un vi negre del celler Aibar que té garnatxa, syrah, cabernet souvignon i merlot, que ens resulta més afruitat i menys estructurat que els dels últims anys". És un vi de color robí en què destaca l’aroma afruitat de pera i de melmelades de fruites madures. En boca, té una entrada suau i fresca, amb un toc de fruita madura. Tot i ser un vi molt jove, deixa constància de la seva potència i persistència.

Vi Novell 2018

Tot i que el vi ja està a la venda als tres establiments, que s'emmarquen en la marca Cellers de Mataró –que mantenen de president d'honor el responsable ja jubilat de Vins Santi– no serà fins al dissabte 17 que una cercavila festiva amb els Capgrossos de Mataró penjarà una branca de pi damunt la porta de cada celler per donar fe que el producte ja ha arribat.

Vi Novell 2018
Fer somriure el Negrito

Cada any el Vi Novell es presenta amb un doble al·licient. L'un és el vi mateix, i l'altre, l'etiqueta d'autor en la qual aquest any Artur Palomer ha dibuixat el popular Negrito del Parc Central, que ha deixat la gàbia a terra i empunya una copa de vi, cosa que li provoca una rialla generosa. El mateix Palomer explica que va voler reivindicar la figura del Negrito "davant altres icones de Mataró de què s'arriba a abusar". L'artista ha dibuixat un Negrito que prescindeix de la gàbia. "Amb la copa de vi i el somriure busco donar vida a la figura", assegura.