Professionals voluntaris del Col·legi d’Aparelladors assessoraran Cáritas

La Delegació del Maresme del col·legi i Cáritas signen un conveni per col·laborar en matèria immobiliària

  • Anna galdon
  • Dilluns, 29 Octubre 2018 18:27

Col·legi Aparelladors Cáritas

Aparelladors voluntaris prestaran ajuda professional en el manteniment i conservació d’immobles, habitatges i altres espais destinats a fundacions socials de Càritas de Mataró. Amb aquest objectiu en ment la delegació comarcal del Col·legi d’aparelladors de Barcelona ha firmat un conveni de col·laboració indefinit amb l’entitat mataronina que permetrà que professionals puguin col·laborar de forma voluntària amb temes relacionats amb la gestió immobiliària de Cáritas.

Serà, entre d’altres, a través d’assessorament, direcció d’obres o ajut en les certificacions energètiques. Un treball social que va a càrrec del col·legi i que proporciona assessorament en temes socials vinculats amb la construcció, la rehabilitació i les ajudes. “Per nosaltres és satisfactori poder ajudar amb la nostra feina entitats que ajuden a moltes persones”, explica Joan Fèlix Martínez, vocal de la Junta de Govern del Col·legi i Delegat del Maresme.

És molt satisfactori poder ajudar amb la nostra feina entitats que ajuden a moltes persones. - Joan Fèlix Martínez, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d'Aparelladors i Delegat del Maresme.

Per Cáritas, l’acord permetrà omplir un buit, ja que actualment no disposen d’assessorament per a temes com aquests. “Havíem de recórrer en cada cas a solucionar-ho de forma particular, amb les dificultats que això comportava”, explica Antoni Vilà, director de l’entitat, que afegeix: “És una cobertura de necessitat, ja que els projectes són cada dia més complexes. No perquè nosaltres vulguem, sinó perquè actualment l’acció social és molt extrema”.

És una cobertura de necessitat, ja que els projectes són cada dia més complexes. No perquè nosaltres vulguem, sinó perquè actualment l’acció social és molt extrema. - Antoni Vilà, director de Càritas Interparroquial.

De fet, fa anys que el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona dona aquest ajut a través de convenis amb les sis delegacions que té pel territori. Però, al Maresme, això no havia estat possible. “Aquí no hi ha Càritas d’àmbit comarcal - exposa Martínez - només d’àmbit de ciutat”. A través del contacte directe amb Cáritas Mataró han aconseguit fer la proposta, tot i que aquesta es limitarà a la ciutat, cosa que lamenten des del col·legi: “Sabem de professionals que treballen a Barcelona però són del Maresme i tenen ganes de fer de voluntaris aquí”, sentencia Martínez.

“La seva ajuda és molt valuosa en temes com certificats energètics, llicències o estudis d’obres en pisos concrets”, explica Vilà, qui recorda que aquests tràmits acostumen a representar una despesa important. “Per nosaltres és essencial no haver-hi de pensar”, assegura. 

L'ajuda del Col·legi és molt valuosa en temes com certificats energètics, llicències o estudis d’obres en pisos concrets - Antoni Vilà, director de Càritas Interparroquial.

Precisament aquest 2018 el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB) ha rebut el reconeixement com a Entitat amb Cor de Cáritas Diocesana de Barcelona. Ja el 2017, i també arran de la seva tasca solidària, el col·legi va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi.