Fira i celebracions en el 170è aniversari del ferrocarril

La ciutat celebra l’efemèride amb la ja consolidada fira Mataró Tren i amb la col·locació de dues plaques commemoratives

  • Anna Galdón // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 25 Octubre 2018 13:21

Ciutat 2017/2018, fira ferrocarril

Una cinquantena de propostes, com ara conferències, tallers, projeccions i demostracions tecnològiques. Un mercat d’ocasió, un circuit de tren tripulat, locomotores de vapor i mostres d’expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions.


El TecnoCampus acull els propers 27 i 28 d’octubre la 14a edició de la fira ferroviària Mataró Tren. L’esdeveniment, que se celebra aquest 2018 coincidint amb la commemoració del 170è aniversari del primer ferrocarril de la península Ibèrica, ja està considerat un dels més potents del sector.

Entre les novetats d’aquesta edició destaca la Trobada Internacional Mòduls Júnior de modelisme ferroviari, una iniciativa que se celebra per primera vegada a Catalunya i comptarà amb la participació d’una setantena de modelistes de França i Alemanya que exhibiran les seves maquetes al Foyer del TecnoCampus. Per a molts joves i principiants, es tracta d’una porta d’entrada al món del modelisme.
També al Foyer s’instal·larà la zona comercial de fabricants de trens de modelisme i l’exposició de diverses maquetes. Es farà amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, el Grup Ferroviari de Mataró, maquetistes professionals i diversos aficionats particulars.

Trasllat al Tecnocampus

Per tal d’ampliar l’esdeveniment, l'any passat la fira ja es va traslladar al TecnoCampus. Això va permetre disposar de més metres, així com unificar en un sol espai les propostes i l’organització de noves activitats.
L’entrada és gratuïta per a menors i estudiants. Per al públic general té un cost de 3 euros i és vàlida per a tot el cap de setmana. Amb l’entrada, els visitants podran gaudir d’una promoció de 2x1 per al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú i el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres. La fira estarà oberta dissabte de 10 a 21 hores i diumenge de 10 a 14 h.

Plaques commemoratives
En el marc del 170è aniversari es col·locaran dues plaques commemoratives on hi va haver les primeres estacions, tant a l’avinguda Maresme de Mataró com a l’avinguda del Doctor Aiguader de Barcelona. Serà el dissabte 27 d’octubre, i tot seguit es farà la tradicional ofrena floral al monument de Miquel Biada, situat a la plaça que porta el nom de l’impulsor del primer ferrocarril de la Península.
A més, durant tot el mes hi ha programades un seguit d’activitats complementàries a la Mataró Tren, com ara un escape room, conferències, exposicions i rutes relacionades amb el tren i Miquel Biada.