"Faria falta una unió de botiguers pròpia de Cerdanyola"

Julian Canalejo és veí del barri i responsable de 'La Fábrica del Cartucho'

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 22 Octubre 2018 09:05

Ciutat 2017/2018, julian canalejo-barri cerdanyola

Quina és la teva vinculació amb el barri?

Jo soc de Cerdanyola de tota la vida. Vaig néixer aquí i sempre hi he viscut. Vaig estudiar primer al Tomás Viñas i després al Miquel Biada. És a dir, que estic totalment implicat amb el barri, de sempre.

Per això vas obrir La Fábrica del Cartucho al barri.

Sí. Vam aprofitar un programa d'ajudes de l'Àrea de Promoció Econòmica anomenat "Aixequem persianes". Es podia bonificar la taxa per incentivar la implementació de comerços i vam veure en quin àmbit podíem millorar el teixit comercial del barri. Vam veure una oportunitat amb el negoci dels cartutxos de tinta i vam obrir fa un any i mig. I la veritat és que en faig una molt bona valoració.

Però sou 'fàbrica' més que botiga. Com funciona?

Tenim venda, també, però el nostre negoci principal és que omplim cartutxos de tinta, és a dir, que la gent pot portar els seus cartutxos buits i nosaltres els reomplim i donem una garantia total que els servirà. Així s'estalvien un 60 per cent del preu que els costaria un cartutx nou. A més, un dels nostres té una mitjana d'un 30 per cent més de tinta. I amb total garantia, insisteixo.

Què és el que t'agrada més del barri?

Com a veí m'hi sento molt còmode, i per això hi he viscut tota la vida. M'agradaria destacar com una de les seves virtuts la convivència entre la gent, per més cultures i orígens  diferents que hi hagi entre tota la seva població.

Què hi trobes a faltar o què milloraries?

La crisi ha afectat el barri i la seva gent, i potser faria falta més inversió o dinamització del teixit comercial. Serien necessaris més programes com "Aixequem persianes". Al barri hi ha molts locals buits que ara s'estan omplint a poc a poc, però segurament falta una empenta més, amb ajudes, incentius, més programes.
Crec que és important que els comerciants no facin només la seva pròpia tasca, que òbviament és fer negoci, sinó que treballin més en xarxa per dinamitzar comercialment el barri i la seva gent. Que fem més tasca social. Potser estaria bé una unió de botiguers pròpia que ajudés a posar en marxa iniciatives com fires pròpies, com hi ha en zones com el Centre.