L'Agrupe apadrina la Pica d'Estats en el marc de 'Cims per la Llibertat'

L'entitat mataronina és l'encarregada del sostre de Catalunya en una jornada conjunta de solidaritat amb els presos i els exiliats

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dimecres, 10 Octubre 2018 11:35

Cultura 2018, Pica d'Estats

Aquest dissabte, 13 d'octubre, tindrà lloc la iniciativa "Cims per la llibertat" en solidaritat amb presos polítics i exiliats i comptarà amb un destacat protagonisme mataroní. "Cims per la llibertat" es presenta com una acció esportiva, solidària i reivindicativa que consisteix en una "ascensió simultània a 18 cims de Catalunya triats directament pels presos, exiliats i represaliats polítics".  Amb el suport de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, entre altres organitzacions, es coordinarà l'ascensió dels més de 10.000 inscrits que ja hi ha a hores d'ara.

Les dues entitats deganes de l'excursionisme català, el CEC (Centre Excursionista de Catalunya) i l'Agrupe de Mataró, apadrinaran la Pica d'Estats, el cim triat pel conseller Toni Comín en l'acte de "Cims per la llibertat", que tindrà lloc aquest dissabte.

Voluntaris per a l'ascensió

El CEC i l'Agrupe sumaran esforços, amb la presència de voluntaris de les dues entitats, per tal d'organitzar i coordinar l'ascensió de tots els participants inscrits al sostre de Catalunya. L'ascensió es farà per la banda de Vallferrera.  L'hora prevista d'arribada al cim (de manera simultània a la resta també), serà a les 12 del migdia, moment en què es llegirà un manifest en presència de les corresponents personalitats (familiars de presos i polítics), juntament amb els presidents de les dues entitats excursionistes.

Cultura 2018, Pica d'Estats

El sostre de Catalunya
La Pica d'Estats (en occità: Pica d'Estats, en francès: Pique d'Estats) és el cim més alt de Catalunya. Es troba entre la comarca del Pallars Sobirà i el departament francès d'Arieja. Està situada al final de la Vallferrera i de la ribera de Sotllo, i és el punt culminant del massís del Montcalm; està constituïda per tres pics, poc separats l'un de l'altre.