La quarta Sepsis Challenge vol seguir recaptant fons per investigar la malaltia

Mataró lidera la lluita contra una malaltia que causa 4.000 morts a l’any a Catalunya, més que els infarts i els ictus junts

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 09 Octubre 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, Sepsis Challenge

El 14 d’octubre se celebrarà la 4a edició de la Sepsis Challenge, la marxa cicloturista solidària que destina tots els beneficis obtinguts íntegrament a la formació de professionals i a la investigació en sèpsia. La Sepsis Challenge, organitzada pel Club Ciclista Temps d’Esport, consta d’un recorregut de 77 km i 1.350 m de desnivell i forma part del programa “Mou- te amb el cor”, de l’Ajuntament de Mataró. Les edicions d'aquests quatre anys han contribuït a fer que cada cop més gent conegui la realitat d'aquesta malaltia.

La sèpsia és una resposta inflamatòria molt intensa davant d’una infecció agressiva. Quan és molt greu, augmenta el risc de mort, perquè es lesionen òrgans que no estaven afectats inicialment.

Es tracta d’una malaltia freqüent i amb una mortalitat elevada. L’any passat a Catalunya va ser responsable de l’ingrés hospitalari de més de 22.700 persones i va causar 4.000 morts, més que els infarts i els ictus junts.

Mataró, des del Consorci Sanitari del Maresme,  és capdavantera en la investigació i la lluita contra la sèpsia. Un equip d’investigadors del CSDM ha realitzat tres projectes de recerca relacionats amb la sèpsia amb la recaptació obtinguda per les tres edicions anteriors de la cursa solidària Sepsis Challenge.

La Sepsis Challenge és una marxa cicloturista que s'inicia i acaba al TecnoCampus. El seu recorregut passa per diferents ports emblemàtics del Maresme i tanca la temporada de cicloturisme. S'hi esperen uns 500 participants i el seu itinerari més llarg és de 77 km amb 1.350 metres de desnivell positiu, tot i que hi ha diferents itineraris segons les capacitats dels participants. Hi ha un tram de cronoescalada al port d'Òrrius per la banda de la Roca de 3,8 km.