Ho tornen a fer: més de 5.000 persones caminen per l'Alzheimer

La marea verda inunda els camins de la rodalia de Mataró en una altra autèntica festa

  • Redacció i Fotos de Francesc Páez
  • Dimarts, 02 Octubre 2018 08:56

Caminada per l'Alzheimer

Mataró ho ha tornat a fer. I ja van onze edicions seguides, sense fallar, que la ciutat respon en massa a la crida de  i un diumenge de tardor a trenc d'alba inunda els camins del rodal de la ciutat d'excursionistes seguint una mateixa estela de solidaritat. L'onzena Mataró Camina per l'Alzheimer va reunir a 5.060 persones i la marea verda va tornar a evidenciar que a l'hora de fer pinya caminant plegats la ciutat sembla imparable. En donen fe no només la xifra d'inscrits sinó també l'espectacular dispositiu organitzador que un any més va fer possible aquest espectacular exercici solidari. 

Caminada per l'Alzheimer

Desenes de persones en perfecta coordinació possibilitant que el màxim de persones poguessin gaudir dels tres itineraris –un d'urbà, dos amb un trajecte preciós al voltant de la ciutat– habilitats.

Un altre dels factors que explica el triomf d'aquesta iniciativa és que la participació és familiar i transversal des del punt de vista generacional. Hi ha gent de tota condició i mena connectada amb la causa per la que es recapten fons. Des de grups d'amigues adolescents a persones d'avançada edat que agraeixen l'itinerari més curt i simbòlic perquè així també poden ajudar i lluir amb orgull la samarreta de l'any.

Al Parc Central Nou, a l'acabar, menjar i final de festa. És el colofó a una jornada en què més de 5.000 persones surten a caminar amb el somriure del compromís amb la iniciativa i la tasca de l'AFAM inscrit permanentment al rostre. Un any més, una de les imatges de l'any. Realment és tal com diu el nom: Mataró Camina per l'Alzheimer. 

Caminada per l'Alzheimer