Una escola inclusiva d'educació viva en clau cooperativa

Es constitueix com a cooperativa el projecte Fil d’Ariane, un projecte que treballa per la inclusió educativa d’infants i joves amb diversitat funcional i sense

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 28 Setembre 2018 11:46

Ciutat 2017/2018, Fil d'Ariane

Aquest setembre celebrem la constitució com a cooperativa del projecte Fil d’Ariane. Un projecte transformador que vol canviar el paradigma de l’educació inclusiva creant un nou model educatiu, una escola on convisquin tot tipus d’infants, amb diversitat funcional i sense, on la diversitat sigui una font de riquesa i d’aprenentatge.

El projecte està liderat per Anna Colomés i Techu Hernández, socis fundadors d’aquesta cooperativa, i Lydia Cuervas, assessora pedagògica del projecte. “Vàrem decidir ser cooperativa perquè volem contribuir a la transformació social a través de l'economia social i solidària”, afirma Colomés quan li preguntem per què van triar el format cooperatiu.

“Volem ser un referent d'escola inclusiva a Catalunya, on a través de professionals qualificats i una pedagogia basada en el respecte, els infants i les seves famílies, puguin nodrir-se d'un espai educatiu de qualitat”. Un somni que esperen que es pugui fer realitat treballant per una educació que parteixi de la diversitat com a font de riquesa i no com a barrera.

Un model a seguir

Aquesta iniciativa pot ser un model a seguir dins del desenvolupament de projectes col·lectius amb impacte social, participant en diferents dispositius de suport i d’impuls del cooperativisme i seguint un itinerari de referència des de la creació de la idea fins a la constitució formal. Entre altres projectes, aquesta iniciativa ha participat a la Llançadora de Projectes d’Economia Social de l’Ajuntament de Mataró, al premi d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa, on va ser finalista, i finalment ha estat acompanyada en la seva constitució per l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.