Objectiu: fer els Jocs a Mataró el 2022

La ciutat aposta per involucrar-se amb el moviment Special Olympics i aspira a organitzar la següent edició del gran esdeveniment de l'esport adaptat

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Dilluns, 24 Setembre 2018 09:46

Ciutat 2017/2018, special olympics

El pas de la torxa dels Special Olympics per Mataró és el tret de sortida de la carrera de la ciutat per acabar acollint els Jocs, d'abast mundial, l'any 2022. Aquest és l'objectiu de màxims que es va marcar l'Ajuntament, per unanimitat del Ple, el juny passat responent a una proposta de CiU.


Els Special Olympics se celebren des del 1988, al mes d´octubre, cada quatre anys. Enguany s’organitzen a La Seu d´Urgell i Andorra, amb una participació esportiva extraordinària dins d’un programa que engloba 17 disciplines diferents. És un esdeveniment de primer ordre al qual Mataró vol aspirar, sense complexos.

Passos previs
Del 2018, amb el pas de la torxa de camí a Andorra i la Seu al 2022, hi ha però uns quatre anys en el decurs dels quals –si es compleix el que es va acordar, que no sempre és així– la ciutat s'involucrarà en el moviment Special Olympic i optarà a ser ser, el 2019, dels propors 'Territori Special', una mena de prèvia anual dels Jocs que portarien a Mataró unes jornades d’esport adaptat de gran magnitud, amb molta presència d´esportistes i visitants d´arreu de Catalunya i altres indrets de l´estat.

Molta il·lusió

L'horitzó d'uns possibles Jocs a Mataró és quelcom que il·lusiona les persones que treballen dia rere dia en els diferents clubs d'esport adaptat de la ciutat. La presidenta del Club FEM explica que "pels nostres esportistes la cita dels Special Olympics ho és tot:  ho esperen durant molt de temps i ho viuen amb molta emoció, siguin portadors de la torxa, de la bandera, esportistes o medallistes. És la seva gran vivència i tots en guarden un gran record", explica Delia Pont. El 2022 aquest gran record podria ser compartit per tota la ciutat.

Ciutat 2017/2018, special olympics

El recorregut de la flama a Mataró  

La flama dels Special Olympics d'aquest 2018 arribarà al Port de Mataró dilluns a les 18h i iniciarà llavors un trajecte fins l'acte de recepció a la Plaça de l'Ajuntament. El trajecte serà Port, Platja del Varador, Carrer de Sant Agustí, Plaça de Santa Anna, Carrer de Barcelona, enllaçant les places del Peix, Xica, Gran, de Santa Maria i fins als Bous per baixar la Riera fins l'Ajuntament.