David Bote, un ídol a Amèrica

Una de les joves promeses de la MLB de beisbol té el mateix nom que l'Alcalde de Mataró

  • Redacció
  • Dijous, 30 Agost 2018 08:32

David Bote del beisbol

David Bote no només és nom de l'Alcalde de Mataró. A Estats Units cada cop més gent se'l sap de memòria i no precisament pels mèrits del batlle mataroní. A Amèrica David Bote és sinònim de beisbol ja que un dels jugadors més prometedors d'aquest any a la lliga comparteix nom i cognom amb el polític mataroní. La coincidència es queda aquí, ja que el propi Alcalde reconeix que mai l'han confós a nivell de xarxes socials, però no deixa de ser una curiosa coincidència. 

El beisbol és un esport molt seguit als Estats Units i l'homòleg americà de l'Alcalde s'ha fet famós aquest any per algunes jugades puntuals, així com per la celebració exagerada que ell i els seus companys van fer d'una d'elles, estripant-se la samarra en directe.

David Bote a La Crida
No té perfils propis a les xarxes socials, on el mataroní protagonitza totes les cerques però en canvi no hi ha color a Youtube on desbanca per complet a l'Alcalde en popularitat. 

La jugada que ha catapultat a David Bote

Una jugada històrica l'ha catapultat a la fama

David Bote (nascut el 1993 a Longmont, Colorado), s’està convertint en tot un fenomen a la “Ciutat del vent”. El jugador dels Chicago Cubs, equip de la Major League Baseball (MLB), està aconseguint grans gestes amb el bat en el seu debut a la màxima competició del beisbol mundial. El moment més brillant de la curta carrera de Bote va tenir lloc el 12 d’agost passat a Wrigley Field (estadi dels Cubs) quan, amb les bases plenes, dos eliminats i dos “strikes” en contra, Bote va connectar un “walk-off grand slam” a la novena entrada (l’última) per donar la victòria als Cicago Cubs, que en aquell moment perdien 3-0 contra els Washington Nationals.

Un “grand slam” es produeix quan un batedor connecta un “home run” i el seu equip té tres jugadors a les bases, de manera que s’aconsegueixen 4 carreres en una sola jugada. Aconseguir un “grand slam” és molt difícil. Un “walk-off grand slam” és la mare de tots els “grand slams” (només se n’han registrat 29 en la centenària història de la MLB), ja que serveix per acabar el partit quan l’equip local va empatat o per sota en el marcador a l’última entrada. El que va aconseguir Bote es coneix, a més a més, com a “ultimate grand slam”, perquè en aquell moment, el seu equip tenia un dèficit de tres carreres.

El walf-off grand slam, en versió extensa

David Bote, que està pujant i baixant de l’equip afiliat als Chicago Cubs a les lligues menors, porta només sis “home run” a la MLB, però ja ha entrat als llibres d’història d’aquesta competició.

El Bote del beisbol