El Ple municipal aprova la resolució per impulsar la moneda local de Mataró

La proposta va comptar amb els vots favorables del PSC, ERC-MES, CUP, VOLEMataró, ICV-EUiA i el de les dues regidores no adscrites

Ple municipal juliol

El Ple municipal va aprovar la resolució presentada per la CUP per impulsar una moneda local per a Mataró. La proposta va comptar amb els vots favorables del PSC, ERC-MES, CUP, VOLEMataró, ICV-EUiA i el de les dues regidores no adscrites mentre que CiU, Ciutadans, el PP i PxC van votar en contra.

L’objectiu de la proposta és fomentar el dinamisme social, cultural i comercial de Mataró, així com el comerç de proximitat i del mercat de Km 0. Les mesures tenen l’objectiu de contribuir en la retenció de la riquesa de la ciutat, la qual cosa permetrà augmentar l’impacte de la despesa pública en el comerç local i incrementar la circulació del diner entre els comerços de Mataró.

La proposta espera que l’Ajuntament pugui implantar a partir del 2019 la moneda local, que conviurà amb l’euro i comptarà amb una plataforma de suport digital.

El model proposat seria molt similar al de la Grama de Santa Coloma de Gramanet i el de la Turuta de Vilanova i la Geltrú, així com altres monedes de diferents municipis catalans.