Ja tens el teu cotxe a punt per aquest estiu?

Consells importants abans d'emprendre un viatge

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dimarts, 03 Juliol 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, cotxesL'estiu és sinònim de vacances, de viatges, de sortides de cap de setmana i, per tant, també estableix un paral·lelisme amb el teu cotxe. Abans d'un viatge ens hem de preparar l'equipatge i, també, vetllar pel bon estat del nostre cotxe.


A les portes del període vacacional per excel·lència, aquestes setmanes prèvies al que sovint sembla un gran èxode posterior a la Festa Major són les indicades per fer la posada a punt del nostre cotxe, posant-lo en mans de professionals i deixant de posposar aquella revisió, reparació o millora que fa setmanes que notem necessària, quan conduïm. Cal recordar que el correcte estat del nostre vehicle constitueix, per si sol, una mesura de seguretat afegida.

Què hem de tenir en compte?

• Neumàtics: heu de comprovar que el dibuix tingui els solcs adequats per a una bona adherència a l’asfalt. Això ho podeu fer ficant una moneda d’un euro, si queda coberta fins a la meitat, el solc té la fondària deguda, si no, convindria canviar el pneumàtic. També és important comprovar que porteu la pressió de les rodes adequada.
• Nivells: comproveu els nivells d’oli, líquid de frens, aigua i líquid refrigerant.
• Bateria: comproveu que la bateria estigui en bon estat, perquè del contrari en qualsevol moment el cotxe us pot deixar tirats.
• Frens: per conèixer l’estat del sistema de frenada, deveu observar el desgast dels discos de fre, ja que després d’uns vuit anys, s’han de revisar o fins i tot canviar. Les pastilles de fre també s’han de tenir en compte perquè, si estan perjudicades, podrien fer malament la seva funció o fins i tot perjudicar els discos, deformant-los.
• Suspensions: han d’estar en perfectes condicions, ja que són un dels elements del vehicle que estan sempre en continu funcionament.
• Llums: el sistema d’enllumenat ha d’estar ben regulat i ha d’il·luminar de forma correcta.
• Equipatge: mai fiqueu bosses o altres objectes pesats a les places posteriors del cotxe, ja que en cas d’una frenada brusca o cop frontal, aquests poden colpejar-vos de forma violenta, podent-vos causar la mort de manera immediata.