Augmenten els animals inscrits en el cens municipal de Mataró

La taxa es va reduir de 30 a 20 euros i també hi ha exempcions pels gossos adoptats

Cal Pilé Gossos

El Cens municipal d’animals domèstics compta actualment amb més de 3.200 animals censats, una xifra que va augmentar durant el 2017. Concretament es van registrar 605 gossos l’any passat, mentre que durant el 2016 es van censar 350 gossos, i 260 durant el 2015. Aquesta xifra de 3.200 animals censats, però, no s’apropa al nombre real a Mataró: segons les dades d’Identificació d’Animals de Companyia del Consell de Veterinaris de Catalunya, la població de gossos a Mataró a finals del 2017 era de més de 15.000 animals.

La taxa anual per tinença d’animals domèstics de Mataró es va rebaixar de 30 a 20 euros l’any 2017 i també va introduir exempcions per a determinats casos com pels animals adoptats del Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia de Mataró (CAAD).

Dimarts 26 de juny a les 10h, a les 14h i a les 19h, tindràn lloc sessions formatives de dues hores per les persones que vulguin disposar de carnets d'alimentadors de gats salvatges. 

Evitar els abandonaments

Un dels objectius del Cens és evitar els abandonaments i millorar la trobada dels animals perduts. Aquest darrer supòsit s’incrementa en els mesos d’estiu. Des del Servei de Salut i Consum s’està procedint a verificar quins són els animals que hi ha a la ciutat que tot i estar identificats amb microxip, no han fet el tràmit d’inscripció de l’animal al cens municipal. Un cop detectats, les persones propietàries rebran una carta al seu domicili on s’explicarà la necessitat de censar l’animal de forma voluntària en el termini d’un mes. L’incompliment de les obligacions suposen infraccions de tipus lleu que es sancionen amb multes diverses.

El CAAD

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Cal Pilé (CAAD) és un espai municipal gestionat, a través d’una concessió, per la Societat Protectora d’Animals de Mataró. Durant el 2017, es van recuperar 68 gossos i 38 gats perduts pels seus propietaris i es van adoptar 568 gossos i 582 gats que vivien al CAAD.