Un Pla d’actuació integral de Cerdanyola fins al 2023

Mataró aprova un Pla consensuat amb les entitats del barri, el qual ja compta amb una trentena d’actuacions definides de cara al 2018

Barris, cerdanyola

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat el Pla d’actuació integral de Cerdanyola, un projecte que defineix els eixos i línies de treball a executar durant el període 2018-2023. El document té la voluntat de millorar el barri i és fruit del treball conjunt amb la Taula de treball, la qual aplega representants de les entitats del barri i amb els membres del Consell territorial de Cerdanyola.

Un barri desfavorit però amb potencial

Cerdanyola és un dels barris més grans de Mataró, concretament el segon més poblat, amb una població de gairebé 31.000 habitants. Té una població més jove que la resta de la ciutat, i un 22% dels veïns han nascut a altres països. Les dades socioeconòmiques indiquen que és una de les zones més desafavorides de Mataró: concentra la quantitat més gran de rendes baixes, té la taxa d’atur més elevada, la seva població té un dels nivells de formació més baixos, entre altres. Però també compta amb potencialitats per ajudar a transformar les desigualtats del territori com, per exemple, la gran quantitat de comerços que acull.

Les línies de treball del pla

Després d’una diagnosi acurada ha nascut el pla pensat per als pròxims 5 anys, el qual es proposa aprofitar les potencialitats per fer créixer el barri. El text és un document viu que es podrà anar transformant i que es proposa potenciar el barri com espai de proximitat i convivència; impulsar la proximitat de les actuacions municipals des d’una abordatge integral; transformar les vulnerabilitats i augmentar les potencialitats; i enfortir el treball comunitari.

Les conclusions de la diagnosi han determinat una cinquantena d’objectius vinculats a elements com la millora del nivell educatiu, de l’ocupació, capacitació i mecanismes d’integració social, dels drets socials i de l’envelliment actiu, entre altres. Per a l’any 2018, s’han consensuat una trentena d’actuacions, algunes amb dotació econòmica i altres a cobrir amb recursos humans propis de l’Ajuntament.