Segon dimarts d'excursionisme i muntanyisme al Foment

El pròxim dimarts 12 de juny tindrà lloc la projecció d'Encordades al Foment, seguit d'una taula rodona amb alguns dels protagonistes i de l'acte de cloenda de la 2a Mostra de Cinema de Muntanya

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 11 Juny 2018 09:50

Ciutat 2017/2018, Mostra Cinema de MuntanyaLes dues entitats deganes de l’excursionisme de Mataró, l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (AGRUPE) i la Unió Excursionista de Catalunya de Mataró (UEC), s’han proposat promocionar els esports de muntanya amb dues setmanes d’activitats. Amb aquest objectiu, les entitats han impulsat la 2a Mostra de Cinema de Muntanya de Mataró, la qual va començar el dilluns 4 de juny i durarà fins al 15 de juny.

L’edició d’enguany comptava amb dues jornades centrals de projecció de cinema de muntanya al cinema Foment (carrer Nou, 11), una d’elles ja finalitzada, i l’altra programada pel dimarts 12 de juny.

Aquesta última començarà amb la projecció d’Encordades a les 19h, un film de 52 minuts gravat a Catalunya l’any 2011, el qual revela la passió per la muntanya de diverses alpinistes i escaladores catalanes. Les protagonistes expliquen la lluita personal per fer realitat els seus somnis fent un recorregut per la història femenina d’aquests esports de muntanya a Catalunya. El film dirigit per Gerard Montero ofereix una mirada al paper de la dona en l’esport i la societat des dels anys quaranta fins a l’actualitat. Aquesta pel·lícula va rebre el Premi International Festival of Mountain and Adventure Films 2011, entre altres premis.

Després de la projecció, a les 20h, tindrà lloc una taula rodona amb la presència de les protagonistes i un acte de cloenda d’aquesta segona mostra a les 21h.

L’entrada als diversos esdeveniments és gratuïta i els organitzadors només demanen la donació d’algun d’aquests productes alimentaris: oli, llet, llegums cuits, sucre o diners. Tot el que es reculli, anirà destinat al Banc d’Aliments. Les entrades es poden recollir a la seu de l’Agrupe i la UEC.

Ciutat 2017/2018, Mostra Cinema de MuntanyaExposició de la nevada del 62
A més de les projeccions, la Mostra compta amb una exposició sobre la nevada del 1962 –que es pot visitar a la sala de l’AGRUPE i de la UEC fins al 22 de juny– i amb un mercat de material de muntanya de segona mà (els dies 6, 7, 8, 13, 14 i 15 de juny de 17h a 19h del vespre).