Cap de setmana de Benvinguts a Pagès

Una vintena de cases de pagès, allotjaments i restaurants maresmencs tornen a obrir les portes per conèixer, tastar i comprar productes en origen

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 07 Juny 2018 17:27

Ciutat 2017/2018, beng

Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes els dies 9 i 10 de juny. Una vintena d'explotacions, restaurants, allotjaments i activitats maresmenques, participen d'aquesta tercera edició de la iniciativa. Concretament hi participen 12 explotacions agràries de la comarca, 7 restaurants, 2 allotjaments i 2 activitats complementàries. A tot Catalunya són unes 900 les iniciatives que hi participen.

A través del web de Benvinguts a Pagès es pot consultar la informació, horaris, localització i  coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.

Segell maresmenc
Alguna de les explotacions agràries, restaurants o allotjaments que participen del Benvinguts a Pagès al Maresme són Can Xicoy, Horta Ecològica Pla de Munt, L'Hort d'El Dídac, Lasal del Varador, Restaurant Can Martri, Restaurant Els Garrofers, Can Sabé o Fems de Ruc, entre molts d'altres.

La tercera edició a Catalunya

Uns 250 pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes per organitzar una jornada de portes obertes, totalment gratuïta. Durant la jornada es podran tastar els productes i comprar-los directament en origen.
Per la seva banda, els allotjaments proposen ofertes especials de cap de setmana i els restaurants oferiran el menú Benvinguts a Pagès, amb producte de temporada i de proximitat. Per últim, cal mencionar que diverses entitats i col·lectius organitzen activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes.

Ciutat 2017/2018, bengL'estrella
El nucli fort del Benvinguts a Pagès són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes per descobrir la seva activitat i funcionament, així com conèixer els productes. No cal reservar amb antelació, tot i que és recomanable si es participa amb grups nombrosos. La majoria d'explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes. Hi ha explotacions arreu del territori català i s'hi podran veure sectors tan diferents com granges, horta, pesca, plantes aromàtiques, làctics, cervesa artesanal, pastura, etc.