Pols de mobilitzacions als carrers de Mataró

La tercera manifestació a la ciutat en mig any per la unitat d'Espanya arriba aquest dissabte després de la polèmica plantada de Creus

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 31 Maig 2018 17:18

Ciutat 2017/2018, manifestació unitat espanya

Els carrers de Mataró seran aquest dissabte escenari de la tercera manifestació en pocs mesos dels partidaris de la unitat d’Espanya. L’eslògan de la manifestació convocada per la Plataforma per Tabàrnia i el grup 'Els Segadors del Maresme' és  “Tornem a ser la locomotora d’Espanya!” pel que els organitzadors volen que Mataró esdevingui referent territorial de l’espanyolisme i jugaran amb la figura del primer ferrocarril i el seu impulsor, Miquel Biada.

La marxa començarà a les 17h a la plaça dedicada a l’impulsor del tren el 1848 i es farà una ofrena floral a la seva figura. També anuncien un minut de silenci per les empreses que han marxat de Catalunya que segons els càlculs de l’organització de la marxa ja són més de 4.000. S'espera una assistència important.

La manifestació compta amb el permís atorgat per la Generalitat i en la Junta local de Seguretat, que va abordar l'operativa d'aquest dissabte, l'Alcalde Bote va assegurar que es muntaran els dispositius necessaris per garantir la seguretat dels ciutadans.

Contra-manifestació antifeixista

Poc abans de la manifestació de 'Els Segadors del Maresme, per aquest mateix dissabte el Comitè en Defensa de la República ha fet una convocatòria en sentit contrari. "Mataró per a totes" és l'eslògan de l'acció que encara està per definir i per la qual el CDR convoca a les 15:30h davant de l'Ajuntament de Mataró. D'aquesta manera conviuran a la ciutat dues marxes o convocatòries de signe clarament oposat. En la convocatòria feta pública pel CDR local s'explicita que la convocatòria és "contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia". 

Manifestació antifeixista