La cantàvia, una cantata benèfica

Serà aquest divendres 8 de juny al Casal La Nova Aliança de la mà de la Coral la Perla de l’Havana

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 28 Maig 2018 10:44

Coral la perla de l'Havana

Donar suport als més necessitats a partir de la música és el que es proposa la Coral la Perla de l’Havana amb un concert benèfic el pròxim 8 de juny a les 20.30h del vespre. Amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de l’Havana i Rodalies, la coral oferirà un concert per celebrar els 10 anys de la formació i els 50 anys de Càritas Interparroquial de Mataró. Interpretaran la Cantàvia, la cantata per a la Gent Gran de Joan Vives i Sanfeliu i amb lletra de Piti Espanyol. Sota la direcció de Laura Martínez i Cabanas, el concert tindrà lloc al Casal de la Nova Aliança del carrer Bonaire.

L’entrada serà lliure i d’aportació voluntària i tots els beneficis aniran destinats a Càritas Interparroquial.

Dues etapes de la coral

La Perla de l’Havana és una agrupació coral que va néixer l’any 1896 i va viure una primera etapa de 40 anys de durada. La Coral “La Perla” actuava per Pasqua Florida (Caramelles), per la Festa Major, en actes culturals, benèfics i també per encàrrec particular. L’any 1936, però, la formació es va desfer i així va acabar la primera etapa del cor. Anys més tard, durant el 2008, alguns cantaires van reprendre l’activitat de la coral, la qual va estar dirigida fins al 2015 per Xavier Rosell. Des de llavors és Laura Martínez i Cabanas qui lidera la coral. Ambdós directors són músics i han procurat obtenir el millor resultat possible al capdavant de la coral.

Càritas celebra aquest 2018 els cinquanta anys treballant per ajudar als més necessitats. A Mataró l’entitat té set centres d’atenció a les Parròquies de Montserrat, de Maria Auxiliadora i de Santa Maria, entre altres.