Mataró es proposa regular les colònies de gats no domèstics

L’Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control d’animals busca identificar quines colònies de gats hi ha i esterilitzar-los, així com entregar carnets als voluntaris

Especials 2014/2015, gats spam

Després de l'aprovació pel Ple de novembre de l'Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals de Mataró, l'Ajuntament es proposa regular les colònies de gats ferals que hi ha a la ciutat. Per fer-ho, comptaran amb el suport de les entitats cíviques sense ànim de lucre de la ciutat, i posaran en marxa unes accions amb l’objectiu d’identificar les colònies, esterilitzar els animals i activar un sistema controlat, a través de l’entrega de carnets, per a les persones voluntàries que els alimenten, els quals seran els únics autoritzats a alimentar les colònies de gats.

La iniciativa estudiarà els gats no domèstics que hi ha per les ciutats, els quals formen part de la fauna urbana, als quals se'ls respectarà la forma de viure i l’espai que ocupen, sempre que no provoquin molèsties a la ciutadania.

Subvencions per a entitats

Aquest any s’ha iniciat una línia de subvencions econòmiques per a les entitats que vulguin participar del nou programa, amb una dotació total de 2.500 € i s’ha previst una partida econòmica en el pressupost municipal per a l’esterilització dels gats de les colònies. Les persones que facin les tasques voluntàries per atendre les colònies de gats salvatges del carrer, rebran un carnet que els autoritzarà a fer-ho davant la Policia Local. Cal destacar que la resta de ciutadans i ciutadanes no podran alimentar animals a les vies públiques, d’acord amb la nova Ordenança d’Animals domèstics.

Un curs formatiu per als voluntaris

Per poder disposar d’aquest carnet, s’ha organitzat un primer curs formatiu de tres sessions previst pel pròxim 26 de juny. Totes les persones que hi estiguin interessades a assistir-hi poden sol·licitar informació al Servei de Salut i Consum. Abans d’aquest curs, a més, han impulsat una sessió informativa el dia 5 de juny a les dependències del Servei de Salut i Consum, ubicades a l’edifici de l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch.