Un cicle de tastets culturals a la plaça Gran

El primer dissabte de cada mes la UBM i els comerciants de la zona organitzaran una activitat cultural

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 10 Maig 2018 16:44

Ciutat 2017/2018, tastets-BUC

Aquest dissabte dia 12 de maig tindrà lloc la primera activitat de dinamització cultural que organitza la Unió de Botiguers de Mataró (UBM) a la plaça Gran. Es tracta d’una iniciativa que tindrà lloc un cop al mes en aquest espai cèntric i que vol convertir la plaça Gran en un pol d’atracció de ciutadans i dinamitzar-la. El cicle d'activitats culturals tindrà lloc el primer dissabte de cada mes al matí.

De manera excepcional en aquest cas es farà el pròxim dissabte, el segon del mes de maig. Serà un conta contes a càrrec de Buc de Llibres i es podrà gaudir de la iniciativa durant tot el matí. Cal destacar, també, que l’activitat de juny anirà a càrrec de l’Escola de Música Carreró, situat prop de la plaça.

Una iniciativa dels comerciants
La idea és impulsar activitats que fomentin el desenvolupament comercial en aquest espai situat al casc antic de la ciutat. La proposta va néixer de la mà dels mateixos comerciants i socis de la UBM de la zona, els quals volien fer activitats relacionades amb la cultura i donar vida a la plaça.

Amb aquesta proposta, esperen que més persones passegin per la plaça, accedeixin a la zona i se l’estimin. A partir d’aquí, segons explica la Roser Vives, propietària d’un comerç associat a la UBM, cada comerciant haurà de continuar treballant per aquest impuls comercial que esperen obtenir amb les activitats.

Obert a tota la ciutat

Els impulsors esperen que diverses entitats, associacions o escoles que vulguin promoure’s a escala cultural, s’impliquin i participin en aquesta iniciativa.

La cita serà el primer dissabte de mes tot i que comença demà dia 12