La Marea Pensionista Mataró-Maresme segueix en peu de guerra

El passat dilluns es van manifestar pels carrers de Mataró reclamant un canvi de sistema i rebutjant la promesa del PP d’apujar les pensions un 1.6%, la qual qualifiquen de maniobra electoralista

  • Laia Mulà // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 02 Maig 2018 16:47

Manifestació Marea Pensionista

Des de la Marea Pensionista Mataró-Maresme ho tenen clar: no deixaran de manifestar-se al carrer fins que el govern estatal compleixi una sèrie de mesures que millorin la seva situació. Tot i que les seves demandes passen per una pensió mínima de més de 1.000 euros per cada jubilat o que les pensions estiguin contemplades dins els pressupostos de l’Estat, l’eix de les seves demandes és canviar el sistema des de la base. Tenen clar que no hi haurà pensions dignes, sense un sou digne de totes les persones adultes que treballen i que, per tant, cal demanar un canvi de sistema que benefici a tothom. “Ens mou tenir una pensió justa, però també volem que els nostres fills i néts visquin amb un sou digne”, relata un dels membres de la Marea.

Per a aconseguir tots aquests canvis, des de la Marea Pensionista Mataró-Maresme tenen clar que cal que tota la societat s’impliqui en la lluita perquè no es tracta només de canviar les pensions, sinó de canviar el sistema. És per això que fan una crida a persones de totes les edats a participar de les mobilitzacions que organitzen.
Manifestació Marea Pensionista

Una maniobra electoralista

Els membres de la Marea Pensionista també van destacar durant la manifestació de dilluns 30 d’abril que el pacte del PP i el PNV d’apujar les pensions un 1.6% és només una manera d’acontentar als jubilats. De fet, denuncien que es tracta d’una maniobra electoralista que espera guanyar més vots de cara a les eleccions de l’any vinent però que no solucionarà el problema amb el qual es troben els pensionistes. “Després tornarem a estar igual perquè el 0,25% anual segueix vigent”, expliquen els membres de la Marea.