La PAH vol una Llei sobre l'Habitatge

Es manifesten davant l'Ajuntament de Mataró per demanar una solució davant la manca d'habitatges dignes i accessibles per a moltes famílies

  • Laia Mulà / Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 17 abril 2018 17:56

PAH concentració

 

El dimarts 17 d'abril al matí la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va portar a terme davant l'Ajuntament de Mataró una roda de premsa acompanyada d'una petita concentració. L'acte va comptar amb la presència de membres de la PAH i de representants dels grups municipals del PSC, VoleMataró, ERC, ICV i CiU, els quals van manifestar la seva preocupació per la situació global de les dificultats d'accés a l'habitatge de moltes famílies.

El desencadenant

En la concentració van manifestar el seu descontentament amb la negativa en el Congrés dels Diputats de tirar endavant una proposició de Llei sobre l'Habitatge, coneguda com les 5 de la PAH, per a discussió i debat. La Taula del Congrés dels Diputats a Madrid està formada per 3 membres del PP, 2 de C's, 2 del PSOE i 2 de Podemos. Els 5 vots del PP i C's van impedir fa uns dies que la proposta de Llei sobre l'Habitatge pogués passar al Congrés dels Diputats per al seu debat. Davant aquest bloqueig, les delegacions de la PAH es van manifestar davant els ajuntaments de diversos municipis i van anunciar que no es quedarien de braços plegats. Consideren que aquesta llei és molt necessària perquè aporta solucions per una població que està patint.

PAH concentració

La llei

El text contempla 5 punts principals, entre ells, la dació en pagament retroactiva, el lloguer social, l'habitatge social i garantir els serveis energètics necessaris per a la vida digna.