La primera Nudicup, un concurs de fotografia submarina

Posidònia 2021 organitza la primera competició al litoral de Mataró de fotografia submarina sobre opistobranquis amb un gran premi: un creuer de busseig per Indonèsia

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 16 abril 2018 10:51

Alguer

Els dies 21 d'abril i 12 de maig tindran lloc la primera Nudicup, una competició innovadora de fotografia submarina monogràfica impulsada per l'associació Posidònia 2021 i amb la col·laboració del Grup de Recerca d'Opistobranquis de Catalunya (GROC). Es tracta d'un concurs que vol difondre la riquesa del fons marí de les platges del Maresme i, sobretot, de l'àrea de posidònia situada entre la riera d'Argentona i el Port Balís de Llavaneres. La primera edició del concurs se centrarà a fotografiar opistobranquis, una subclasse de mol·lusc de petites dimensions i de formes i colors espectaculars.

El premi per a la parella guanyadora de la Nudicup serà un creuer de busseig per Indonèsia a bord del vaixell My Oceanic. També es lliuraran altres premis, gentilesa de les marques i entitats col·laboradores.

Dues parts

El concurs compta amb dues fases: una primera jornada competitiva el pròxim 21 d'abril i una segona jornada destinada a divulgar la importància d'aquestes espècies el dia 12 de maig. La primera s'haurà de realitzar amb parelles integrades per un fotògraf i un buscador, els quals tindran dues immersions per trobar el màxim nombre d'espècies i fotografiar-les. A l'hora de valorar-les, es tindran en compte els aspectes artístics i els científics. La segona es dedicarà a la divulgació amb un curs teòric i pràctic sobre opistobranquis impartit pel GROC. També hi haurà una exposició de material específic per aquest tipus de fotografia i la jornada finalitzarà amb la cerimònia de lliurament de premis i la projecció de les imatges guanyadores.

Els opistobranquis són una subclasse de mol·luscs gastròpodes que es caracteritzen per una closca reduïda o inexistent i tenir les brànquies situades a la part de darrere del cos.