El CDR de Mataró es mobilitza

Dimarts al vespre es van concentrar en resposta a l'operatiu per part de la Guàrdia Civil per detenir membres del CDR i la detenció per part dels Mossos d'Esquadra de quatre membres més del CDR

  • Laia Mulà // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 11 abril 2018 12:28

Concentració CDR Mataró

Els CDR van convocar dimarts al vespre diverses concentracions davant dels ajuntaments en senyal de protesta per les detencions de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra i com a resposta a la repressió viscuda en els darrers mesos. A Mataró la concentració va tenir lloc davant l'Ajuntament a les 20h del vespre i va comptar amb mig miler d'assistents aproximadament. La comitiva va recórrer els carrers de Mataró amb una pancarta al capdavant baixant per la Riera, la baixada de Santa Anna, el carrer Sant Antoni, la NII i fins arribar als jutjats.

De moment, no tenen més accions organitzades a Mataró de cara als pròxims dies. Cal destacar, però, que el diumenge 15 d'abril a les 12.30h del migdia tindrà lloc a la plaça Espanya de Barcelona una manifestació sota el lema 'Us volem a casa'. Amb aquest acte volen reclamar la llibertat dels anomenats presos polítics i denunciar la repressió.
Concentració CDR Mataró

Els detonants

La concentració convocada a diverses ciutats del territori català es proposava protestar contra les dues operacions portades a terme, una per la Guàrdia Civil, i l'altra per part dels Mossos d'Esquadra. La primera es va posar en marxa a principis de setmana per detenir diversos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) acusats de terrorisme i rebel·lió. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra, han detingut quatre persones a Malgrat de Mar, Solsona, Òrrius i Arenys de Mar pels presumptes delictes d'atemptats contra l'autoritat i desordres públics per encerclar el Parlament el passat 30 de gener. 

La resposta del CDR

Des del CDR de Mataró denuncien que l'estat es troba a la deriva democràtica, amb l'ajut de la premsa nacional que es dedica a generar un estat d'opinió que els permeti executar repressió contra l'independentisme i els moviments socials. És per això que confirmen la seva intenció de seguir lluitant per acabar, segons relaten, amb el règim del 78.