Mataró, Ciutat Defensora dels Drets Humans

La ciutat s’adhereix per primera vegada al projecte organitzant xerrades a instituts i un acte central el 9 d’abril al Cafè del Mar

Ciutat defensora dels Drets Humans

Mataró s’ha afegit al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans organitzant xerrades a dos instituts de Mataró, l’Institut Josep Puig i Cadafalch i el Laia l’Arquera, a més d’un acte central obert a tota la ciutadania. Aquest últim serà el dia 9 d’abril a les 19h al Cafè del Mar i tindrà un ponent de primera, Patricio Vindel, el qual enfocarà com abordar les polítiques de gènere des de la seva perspectiva internacional.

La sisena edició

Mataró s’ha adherit a aquest projecte juntament amb municipis com Cornellà de Llobregat, Reus, Rubí, Caldes de Montbui o Vilafranca del Penedès, entre molts altres. En total, ja hi ha 25 municipis que participaran d’aquesta nova edició, la sisena del projecte, que se celebrarà entre el 9 i el 14 d’abril.

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de municipis catalans i altres institucions i entitats. El seu objectiu és el de donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans i conscienciar a la ciutadania dels municipis participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la tasca quotidiana.

Els instituts

L’institut Puig i Cadafalch i el Laia l’Arquera rebran les xerrades el dia 10 i el 12 d’abril de dos defensors dels Drets Humans: Silvia Berrocal i Patricio Vindel. La primera és gestora comunitària a Apartadó (Colombia) i membre de la Fundación Forjando Futuros i de la Corporavió de Víctimes Supervivents del conflicte a Urabà – Visionant la Pau (COMUPAZ). Mare d’una de les víctimes de les FARC, ha participat en les negociacions de pau entre les FARC i l’executiu colombià a l’Havana.

Per la seva banda, Patricio Vindel és ex director de l’Organització Pro-Unión Ceibeña (OPROUCE) a Hondures que es dedica a donar suport a les persones LGTBI i en defensava els seus drets davant de les contínues amenaces i violència contra elles.