Una App per una Mataró més neta

L’Ajuntament habilita un sistema per resoldre incidències i millorar els serveis de neteja i recollida de la brossa

  • Redacció
  • Dimarts, 20 Març 2018 08:51

App recollida brossa

Que cada ciutadà, amb el seu mòbil, pugui ajudar a un millor servei de neteja i recollida de brossa. Aquesta és la idea amb la qual l’Ajuntament ha posat en funcionament un any després d’anunciar-la, l’App MataróNeta. L’aplicació és lògicament de descàrrega gratuïta en els sistemes iOS i Android i amb ella els mataronins podran comunicar una incidència, geolocalitzant-la amb el mapa i adjuntant una fotografia del lloc on s’hagi localitzat.

El dispositiu associat a l’App consta d’una brigada d’intervenció ràpida especialitzada en resoldre aquestes incidències.

Gràcies a la nova aplicació els ciutadans amb els seus smarphones tindran un mecanisme de comunicació directa connectat a un servei d'intervenció. Fins ara moltes d'aquestes denúncies d'incidències s'efectuaven mitjançant les xarxes socials institucionals o fins i tot les dels propis electes. 

App recollida brossa

Pla d'acció

Amb aquesta novetat es pretén avançar en la millora de la neteja i el correcte funcionament dels serveis de recollida de brossa, dos dels aspectes que socialment tenen més demandes de millora.  La nova app forma part del pla d’acció per millorar l’estat de neteja i la recollida de residus de la ciutat. Dins d’aquest pla, l’Ajuntament va introduir l’any passat millores en el servei pel que fa a la neteja dels polígons, de les platges i la recollida de la brossa orgànica; ha posat en marxa campanyes informatives sobre la recollida dels trastos vells i les obligacions de tenir gos; ha reforçat el servei d’inspecció i control de qualitat del contracte; ha contractat agents de proximitat i ha millorat la formació dels operaris.

Més sensibilització sobre els voluminosos 
En el marc de la campanya sobre la recollida dels trastos vells, l’Ajuntament començarà a senyalitzar a partir d’ara de manera visible els residus que es deixin al carrer el dia que no toca. Es col·locarà un adhesiu informant del dia que es fa la recollida en aquell barri i es delimitaran els residus amb una cinta fins que puguin ser recollits. Les incidències sobre trastos vells al carrer que es rebin a través de la nova app es resoldran d’aquesta manera.