La PAC contra l’especulació immobiliària i els preus del lloguer

Realitzen diverses mobilitzacions i accions per criticar la situació de l’habitatge actual, que fa que moltes famílies no tinguin capacitat de pagar un lloguer

  • Laia Mulà- Fotos cedides
  • Dilluns, 19 Març 2018 12:40

Acció P.A.C.

La Plataforma d’Afectats per la Crisi de Mataró (PAC) s’ha proposat portar a terme accions contra l’especulació immobiliària, l’elevat preu dels lloguers, l’innacció del govern davant aquesta situació i la manca d’habitatge públic. Per denunciar-ho, van començar la setmana passada empaperant més d’una cinquantena d’agències immobiliàries i finques de Mataró, així com amb l’ocupació simbòlica de quatre edificis propietat d’entitats bancàries i fons voltors.

Acció P.A.C.
Per acabar, també van decidir empaperant i assenyalant la seu del Partit Popular mataroní perquè consideren que són els responsables de la misèria de moltes famílies, dels desnonaments i de la suspensió de la llei 24/2015 d'emergència habitacional i de les polítiques neoliberals.

Entre 700 i 1.000 euros de lloguer

Des de la PAC denuncien que centenars de famílies s’han quedat al carrer pels preus desmesurats del lloguer. Cal destacar que a Mataró, un habitatge de lloguer costa entre 700 i 1.000 euros de mitjana al mes, un preu desmesurat comparat amb el sou que cobren la majoria de persones. Per denunciar aquesta especulació, que asseguren que desencadenarà una nova bombolla immobiliària, en aquest cas del lloguer, divendres passat des de la PAC van empaperar més d’una cinquantena d’immobiliàries i finques de Mataró.

Acció P.A.C.

Ocupen edificis

A més, entre les seves mobilitzacions també han optat per ocupar simbòlicament quatre edificis a mig construir de la ciutat, els quals fa més de 7 anys que romanen sense activitat i són propietat d’entitats bancàries i fons voltors. La demanda de la PAC és que l’Ajuntament expropiï aquests edificis inactius i els posi al servei del poble a través d’un parc d’habitatges públics.

Acció P.A.C.