1.700 persones ateses pel SOM han trobat feina

Pràcticament el 62% de les persones que han participat al llarg del 2017 en programes subvencionats d'orientació, formació o inserció laboral, han trobat feina

Ciutat 2017, subvencio aturats

 

Els resultats del 2017 del Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Mataró (SOM) són positius: han comptat amb gairebé 6.500 usuaris, han gestionat 1.110 ofertes de treball i han assolit un índex de cobertura de més del 50%. Aquest servei mataroní té els objectius d'oferir formació, acompanyar a la inserció laboral i garantir l'orientació professional per tal de fomentar l'ocupabilitat de les persones facilitant la inserció al mercat laboral. Cal destacar que el pressupost gestionat pel SOM al llarg del 2017 per a les seves accions i serveis ha estat de 5,4 milions d'euros, el 76% del qual prové de subvencions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Una dada molt rellevant és que dels 1.765 usuaris que han aconseguit feina, 691 ho han fet directament a través de la borsa de treball del SOM. Cal destacar que les 1.074 restants ho han fet per altres vies com els programes subvencionats o l'autocandidatura.

El perfil

Entre les més de 6.000 visites que ha rebut el SOM, més d'un 25% són joves menors de 30 anys que es troben a l'atur i el 23% són persones de més de 50 anys. En relació als estudis dels usuaris, cal destacar que més del 50% dels assistents tenen l'ESO, el Graduat Escolar o menys formació.

El paper de les empreses

Més de 1.300 empreses han utilitzat els serveis del SOM durant l'any 2017 i el seu personal tècnic ha realitzat 867 visites a empreses per detectar les seves necessitats, 143 de les quals era la primera vegada que rebien la visita. Durant l'any diverses empreses s'han beneficiat de subvencions per contractar persones aturades i han col·laborat amb el servei a través d'estades de pràctiques, xerrades o visites.

La importància de la formació

El SOM és conscient que la formació és clau per millorar la situació laboral de les persones a la cerca de feina. És per això que aquest any ha impartit més de 9.000 hores de formació en cursos de formació ocupacional i contínua. En total, 1.214 persones han rebut formació d'aquest servei.