Dues grans embarcacions històriques es podran visitar a Mataró: la Nao Victoria i el Galeón Andalucía

És el primer cop que aquests vaixells històrics atraquen a Mataró i ho faran concretament a la base nàutica Mataró Marina Barcelona de Varador 2000 del 22 al 25 de març

vaixell festival

La Nao Victoria i el Galeón Andalucía atracaran per primer cop a la ciutat de Mataró, dues grans embarcacions històriques que es podran visitar entre el 22 i el 25 de març a la base nàutica Mataró Marina Barcelona de Varador 2000. L'arribada d'aquestes dues embarcacions a la capital maresmenca és el preludi del festival marítim Maresmar – Trobada de Centenaris 2018, una cita que ha nascut de la mà de Varador 2000 el pròxim mes de juny a Arenys de Mar i a Mataró.

Mentre que la Nao Victòria és una rèplica del vaixell que va fer la volta al món per primer cop entre el 1519 i el 1522, el Galeón Andalucía és una rèplica dels llegendaris galions espanyols que impulsaven rutes comercials entre Europa i Amèrica i les Filipines.

Els tiquets per visitar els vaixells es poden adquirir directament en el moll de Mataró Marina Barcelona a un preu de 8 euros els adults i 4 euros els nens. Cal destacar que els menors de 5 anys poden entrar de manera gratuïta i que ofereixen un pack d'entrada per a les famílies de 2 adults i 3 nens a un preu de 20 euros. Les embarcacions podran ser visitades pel públic durant els quatre dies des de les 10h fins a les 19h de la tarda.

Dues naus úniques

Pels qui no ho coneguin, la Nao Victoria és un vaixell construït amb fustes de pi i roure de 26 metres d'eslora i 7 de màniga, amb 4 pals. Aquesta rèplica també ha completat una volta al món i des de llavors ha realitzat diverses gires per EEUU i països d'Europa com França, Anglaterra, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Lituània o Polònia.

El Galeón Andalucía, és una imponent embarcació de 50 metres d'eslora, el qual va participar en l'Expo Shanghái 2010 i des de llavors ha visitat més de 70 ciutats d'arreu del món com New York, Washington D.C., Filadèlfia, Boston, Chicago i Miami.