Cinc dies contra l’empresonament

Entre el 14 i el 18 de març la plaça de Santa Anna acollirà actes artístics i culturals en contra de l’empresonament dels coneguts presos polítics

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 07 Març 2018 17:01

Poble empresonat

Dues grans cel·les ocuparan part de la cèntrica plaça de Santa Anna de Mataró durant cinc dies, una instal·lació que ja ha passat per altres ciutats del territori per denunciar la violació dels drets civils i polítics dels catalans. Dins d’aquestes, i com a acte simbòlic davant la violació de drets, diversos voluntaris faran torns de dues hores per mantenir-les sempre ocupades. Sota el títol ‘Un poble empresonat’, a més, l’espai acollirà diverses activitats artístiques i culturals com xerrades, concerts i performances entre el 14 i el 18 de març.

24 hores empresonats

Diverses persones voluntàries faran torns d’almenys dues hores per ocupar els dos petits espais de les cel·les exposats a les inclemències del temps. Cal destacar que les cel·les contenen una cadira, una taula, un llit, diverses mantes, una estufa, un llum i un extintor. D’aquesta manera es proposen fer evident que encara ara hi ha presos polítics i denunciar la violació dels seus drets. Per participar-hi, però, cal ser major de 18 anys i tenir una actitud respectuosa. Tothom qui vulgui participar-hi es pot inscriure a l’acció a través de la pàgina unpobleempresonat.cat

La programació

Entre els actes programats hi ha un concert per la llibertat dels presos polítics el dimecres 14 al vespre, una concentració d’avis i àvies de Mataró Groc el dijous al matí, l’acte dels 5 mesos d’empresonament dels Jordis presentat per Antonio Baños el divendres a les 19h del vespre, una performance d’artistes mataronins el dissabte 17 a les 17h de la tarda i el concert d’havaneres de Mestres d’Aixa i de Rapers a les 19h. Per acabar, el diumenge 18 de març tindran lloc diversos actes fins a arribar al de cloenda, amb la presència de familiars dels presos a partir de les 18h de la tarda.

Els precedents

Aquesta iniciativa va néixer de la mà d’Òmnium Cultural Osona i l’ANC d’Osona, juntament amb els CDR de l’Alt Ter i altres organitzacions. Tots ells van posar en marxa a la tardor de 2017 aquesta acció pacífica simbòlica que vol posar de manifest la manca de democràcia que es viu a l’estat i la privació de drets dels líders polítics.

Òmnium i l’ANC organitzen i participen d’aquests actes amb la voluntat d’aconseguir denunciar la situació dels presos polítics de manera pacífica, legal i rebutjant qualsevol tipus de violència. Per aconseguir-ho, fan una crida als participants per demanar-los que els actes es desenvolupin amb respecte, legalitat i valors democràtics.