Arriba la 7a festa solidària pels animals abandonats: PetJades

La Societat Protectora d’Animals de Mataró organitza aquest diumenge 4 de març activitats per a la família, una caminada, un canicross, la cursa de bikejoring i la final de la Copa Canicross Maresme

  • Laia Mulà
  • Dijous, 01 Març 2018 18:30

Petjades

Aquest diumenge 4 de març a partir de les 8.30h tindrà lloc una nova edició del Petjades, la trobada lúdica i esportiva amb finalitat solidàries que té per objectiu ajudar als animals abandonats que viuen a la Societat Protectora d’Animals de Mataró (spAm). Les activitats programades per aquesta setena jornada PetJades són una caminada popular i les curses de canicross i bikejoring, enguany amb nous recorreguts.

La caminada popular solidària

La tradicional caminada recorrerà 6 kilòmetres pels boscos de la zona del Parc Forestal i comptarà amb la participació de gossos i els seus amos, així com qualsevol que vulgui passejar pels seus camins. A la meitat del recorregut s’instal·larà un avituallament i a l’arribada hi haurà un esmorzar vegà per tots els participants. A més, alguns dels gossos que viuen a la protectora podran formar part d’aquesta festa realitzant el recorregut acompanyats dels voluntaris.

El cinquè canicross

El PetJades també organitza un canicross, una cursa de 6 kilòmetres on els corredors competiran estirats pels seus gossos per les muntanyes del voltant de Mataró. Enguany, a més, se celebrarà la final de la Copa Canicross Maresme, un campionat que uneix totes les curses d’aquesta modalitat de la comarca. Cal destacar també la organització d’un canicross infantil.

Serà la 3ª edició de la cursa de bikejoring, una modalitat derivada del múixing on, com en el canicross, el gos estira del seu amo que circula en bicicleta de muntanya. Per aquesta prova s’ha preparat un recorregut de 5 kilòmetres per pistes forestals que els participants faran a contrarellotge al llarg del matí.

L’organització

L’acte tindrà el seu nucli central davant de l’Estadi d’Atletisme de Mataró, on hi haurà instal·lades les carpes de l’organització, un bar solidari i les botigues i estands dels col·laboradors de l’esdeveniment. Allà es farà l’entrega de dorsals i el control veterinari, l’esmorzar, l’entrega de premis i el sorteig solidari, una desfilada de gossos en adopció i altres activitats. Les inscripcions a totes aquestes es poden realitzar al refugi Protectora de Mataró i a través de la pàgina web petjadesprotectoramataro.wordpress.com

Per organitzar l’acte, la spAm ha unit esforços amb CaniX.cat i l’Associació Catalana d’Excursionisme Caní.