Dilluns, l'acte de lliurament del Mataroní de l'Any

El pròxim dilluns 12 de febrer a les 20h tindrà lloc la cerimònia de lliurament per conèixer qui és el mataroní escollit a través de la votació popular

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Dijous, 08 Febrer 2018 16:08

Mataroni de l'Any 2017, mataroni del anyJa està tot a punt per conèixer el guanyador del 'Mataroní de l’Any' 2017, un reconeixement al qual enguany opten Carles Estapé, Jaume González i, per últim, Julio Naveira. L’acte de lliurament tindrà lloc el dilluns dia 12 a les 20h al Casal l’Aliança i comptarà amb la presència de l’alcalde, David Bote, el qual farà entrega del primer premi.
La victòria es decidirà a través de la votació popular entre els mataronins i mataronines. Fins a les 24h de diumenge es pot aprofitar el termini perquè els tres finalistes sumin el màxim de suport.

Qui hauran decidit els mataronins que mereix guanyar? Fins al diumenge dia 11 de febrer a les 24h tothom pot emetre fins a un vot diari a través de les vies habilitades: per Facebook, presencialment a les oficines del Tot Mataró i mitjançant la pàgina web www.mataronidelany.cat

Acte obert a tothom

De totes les propostes que els mataronins van fer per correu electrònic al Tot Mataró, els organitzadors del certamen, els col·laboradors externs del mitjà local van valorar quins 10 mataronins mereixien entrar en la votació. La primera fase de la votació va servir per determinar quins tres candidats mereixien passar a la final, l’última fase del certamen.

Carles Estapé, president d’Òmnium Cultural Maresme, Jaume González, un activista del voluntariat i, per últim, Julio Naveira, Degà del Col·legi d’Advocats, són els tres mataronins que opten a la victòria.

L’acte del ‘Mataroní de l'Any' el presentarà la periodista Laia Mulà i començarà dilluns 12 a les 20h al Casal l'Aliança (Carrer de Bonaire, 25). Al final de l'acte hi haurà un petit refrigeri per a tothom gentilesa de Forn l'Espígul i Caves Pere Ventura. L'acte és obert a tothom i es podrà seguir en directe per les xarxes socials del Tot Mataró i a través de Mataró Audiovisual, en directe a la ràdio i en diferit per televisió.
A més dels tres finalistes, l'acte servirà per reconèixer la resta de candidats del certamen que també estan convidats a l'acte per recollir el seu diploma acreditatiu.

Votació final mataroní 2017:
Termini: De l'1 a l'11 de febrer.
Acte de lliurement: 12 de febrer a les 20h. Entrada gratuïta amb piscolabis.

Mataroni de l'Any mataroni candidats

Mataroni de l'Any mataroni candidatsFins diumenge a la mitjanit

La mobilització del vot i la possibilitat de votar més d'una vegada és la clau del sistema d'elecció del Mataroní de l'Any.

Aquest diumenge a la mitjanit es tancaran les votacions del Mataroní de l'Any, a escasses hores de saber el guanyador. Un any més, el sistema premia aquells candidats que tenen suports més regulars. El fet que es pugui votar un cop per persona i dia presencialment i un cop per persona i IP a través de mataronidelany.cat converteix l'elecció en una sana competència de fidelitats entre els diferents candidats.


Perfils 2014/2015, perfils -carles estapé
Carles Estapé - President d'òmnium

En un any de convulsió política i molt protagonisme de les mobilitzacions en clau de país és lògic que Carles Estapé, en tant que president d'Òmnium Cultural a la comarca, hagi acumulat tants suports. Estapé és al capdavant de l'entitat des del 2015 i reivindica com a element neuràlgic d'Òmnium una aposta per la cohesió social del país a través de la llengua i la cultura catalana, més enllà de la implicació en el moviment independentista.

Mataroni de l'Any 2017, jaume gonzalez
Jaume Gonzàlez - Activista del voluntariat

A Gonzàlez se'l coneix i se'l valora a Mataró per dur a la pràctica una important vocació d'ajuda que l'ha convertit en un autèntic activista del voluntariat. La llista d'entitats, iniciatives i taules de treball a les que dedica hores de feina és impossible de resumir. Ell mateix es presenta com un voluntari més que, en molts casos, va alguna passa més enllà a l'hora de treballar perquè hi hagi recursos i visualització de la tasca que es fa a la ciutat.

Mataroni de l'AnyJulio Naveira - Degà dels advocats

El màxim representant dels advocats mataronins i catalans ha estat el candidat amb més suports acumulats durant la primera fase. Dona bona fe de la important feina que l'Il·lustre Col·legi ha endegat sota el seu lideratge, enfocant les diferents iniciatives i activitats a apropar la justícia a la ciutadania. Aquest protagonisme i implicació de l'advocacia en el dia a dia de la ciutat va ser el seu principal propòsit en accedir al Col·legi.