Nous propòsits: Elimina els "pitis" de la teva vida

Comença bé el nou any

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 12 Gener 2018 10:43

Ciutat 2017/2018, deixar de fumar

Moltes persones fumadores s'han plantejat o proposat deixar de fumar en algun moment i aconseguir-ho és possible, només cal fer-ho amb convenciment i tenir prou força de voluntat per superar els moments de dubte. Deixar de fumar no consisteix només a prendre la decisió, sinó que requereix iniciar un procés llarg, que implica un esforç i pel qual no existeix cap fórmula concreta per aconseguir-ho. Tot i això, deixar-ho no és impossible i a continuació oferim una sèrie de recomanacions que poden ajudar a assolir-ho.

És important que tinguem presents els motius que ens porten a deixar de fumar: per tenir més salut, raons econòmiques o donar exemple als fills poden ser alguns exemples. Apuntar-los a una llista i posar-los a algun lloc visible pot fer que, en els moments de dubte, ens mantinguem ferms en el nostre propòsit. Decideix una data en les pròximes setmanes que concreti el dia que deixaràs de fumar cigarretes. Així, podràs fer-te'n a la idea. No oblidis parlar-ne amb les persones amb qui confies perquè et puguin animar i donar un cop de mà en els moments difícils.

Nervis i tensió: que no puguin amb tu
Quan arribi el dia en qüestió, proposa't no fumar en tot el dia i no et preocupis pel futur. Pot ser que la falta de nicotina i l'anomenat síndrome d'abstinència et facin estar més tens o nerviós els primers dies o setmanes. Pots intentar fer exercicis de relaxació o prendre una til·la per ajudar al teu cos a relaxar-se.