Més de 5 milions de viatges amb transport públic

Mataró Bus tancarà el 2017 amb la xifra més elevada dels darrers 9 anys en viatges

Mataró Bus Hibrids

A finals de novembre Mataró Bus ja superava la xifra de viatges registrats per primera vegada en els darrers 9 anys. En total, ja superen els 5 milions de viatges registrats en la comparativa interanual entre els mesos de novembre de 2016 a novembre de 2017. El servei d’autobusos urbans tancarà el 2017 amb una xifra propera als 5.040.000 de viatges, segons les previsions, i es calcula que en els propers mesos se superi la històrica de 5,3 milions de viatges anuals.

Aquestes dades, anunciades per la Comissió Informativa Municipal de l’Àrea de Gestió de l’Espai Públic, confirmen la recuperació de passatge de Mataró Bus, que en els anys de crisi havia viscut una caiguda considerable en el nombre d'usuaris del servei. Els viatges de pagament han crescut un 9.2 per cent.

5 anys d'edat mitjana

Cal destacar, que l'empresa preveu la compra de 6 nous busos híbrids pel 2018. Aquesta compra es contempla dins els pressupostos de l'any 2018 i espera substituir els vehicles més antics que daten d'entre el 2004 i el 2007. Els models híbrids són menys contaminants i més silenciosos. Gràcies a això, l'edat mitjana dels autobusos passarà a ser de 5 anys, mentre que ara supera els 6 anys d'antiguitat.

El Govern municipal també ha anunciat recentment la proposta de prorrogar per un any el contracte actual de concessió del servei Mataró Bus a l'empresa Corporación Española del Transporte SL, del Grup Avanza. La pròrroga permetrà preparar els plecs i dur a terme la resta de tràmits necessaris per procedir a la nova contractació del servei si finalment s’opta per seguir gestionant el servei mitjançant una concessió.