Aportació solidària pels afectats kurds del terratrèmol

L'Ajuntament hi destina 10.000 euros

  • Redacció
  • Dimecres, 13 Desembre 2017 19:22

Terratrèmol Kurdistan

L’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 10.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per sumar-se a la campanya d’emergència dels efectes del terratrèmol que va sacsejar el Kurdistan oriental –a banda i banda de la frontera entre l’Iraq i l’Iran– el passat 12 de novembre. 

El terratrèmol va ser de 7,3 graus a l’escala de Richter i l’epicentre del sisme es va localitzar a 32 km de la ciutat del Kurdistan Iraquí, d’Halabja. 

Pel que fa a la població, 1.840.000 de persones han patit els efectes tant a l’Iraq com a l’Iran i les primeres informacions indicaven que hi havia almenys 540 morts i 8.000 ferits.

Una zona de difícil accés

La zona afectada és muntanyosa i amb poblacions aïllades de forma que hi ha pobles que s’han quedat incomunicats i sense serveis bàsics. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha fet una crida als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se a la campanya d’emergència en resposta als efectes del terratrèmol al Kurdistan, en la fase de reconstrucció.