Noves jardineres augmenten la seguretat a la Rambla

L’Ajuntament instal·la jardineres de grans dimensions per reduïr el risc d'atropellaments intencionats

Jardineres de la plaça Santa Anna

L'Ajuntament de Mataró fa una aposta per protegir els vianants que passegin per la Rambla de Mataró, un espai molt concorregut, amb la instal·lació de jardineres de grans dimensions a diferents punts propers. Amb aquesta mesura esperen augmentar la seguretat i especialment evitar els atropellaments intencionats. En motiu de les festes de Nadal, a més de les jardineres, han augmentat les patrulles de Policia Local per disposar de més vigilància a les zones comercials del centre de la ciutat.

Les jardineres s’han instal·lat a la confluència de La Rambla amb el carrer de Montserrat; prop de la confluència amb el Camí Ral – Santa Anna; i al costat de la sortida del pàrquing de Santa Anna.

Per Nadal, més protecció

La Policia Local té en marxa el dispositiu especial de reforç de la vigilància a les zones comercials del centre de Mataró durant la campanya de Nadal amb motiu d’una afluència més gran de vianants.

Els espais considerats de risc

La instal·lació d’elements fixes de mobiliari urbà per entorpir el possible accés de vehicles a gran velocitat en aquests punts va ser una de les apostes escollides al setembre per la Junta Local de Seguretat de Mataró. La sessió extraordinària que va abordar el tema va tenir lloc després de l’atemptat terrorista a Les Rambles de Barcelona. A més d'aquesta mesura que ja han posat en pràctica, s’està estudiant la instal·lació de pilones retràctils en aquells punts on no és possible tancar amb elements fixes el pas de vehicles, o altres mesures complementàries a zones com el passeig Marítim, l’estació de tren o els mercats.