Solidaritat a cabassos

El divendres 1 i dissabte 2 de desembre té lloc el novè Gran Recapte que espera recollir una elevada quantitat d'oli, llet i conserves, entre altres aliments

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dimecres, 29 Novembre 2017 16:51

Ciutat 2017, GRAN RECAPTEMés de 200.000 catalans es veuran beneficiats de la tasca solidària de la ciutadania després del Gran Recapte d'aliments, el qual tindrà lloc durant el divendres 1 i el dissabte 2 de desembre a tot el territori català. La recollida d'aliments tindrà lloc a un gran nombre de supermercats i després seran els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya els que distribuiran els aliments en el territori perquè arribin a les persones beneficiàries. Sota el lema Tones De Voluntat, els més de 25.000 voluntaris que ja hi ha inscrits realitzaran la recollida als 2.700 establiments que participen del Gran Recapte. Els organitzadors, però, encara cerquen augmentar el nombre de persones voluntàries, sobretot en les grans ciutats.

Bancs dels Aliments
Els organitzadors són els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, els quals, per novè any consecutiu, celebren el Gran Recapte amb la finalitat de donar resposta a la precarietat alimentària de les persones més necessitades. Un cop realitzada la recollida, els encarregats de l'organització classificaran els aliments en tipologies per distribuir-los amb facilitat entre les persones que ho necessitin.

Tones de Voluntat

La campanya apel·la a la voluntat de la ciutadania a partir de prescriptors que defineixen què és allò que els empeny dia a dia i motiva les seves accions més solidàries i generoses. Demanen recollir majoritàriament llet, oli i conserves de verdura i peix perquè són aliments bàsics per a la dieta i que es conserven durant uns mesos. “No volem producte fresc perquè no el podem repartir a temps” explica Kiku Cosí, un dels organitzadors del Gran Recapte. Les entitats que fan el repartiment ho fan un cop a la setmana i, per tant, no poden donar producte fresc. Per això, a més dels aliments ja mencionats, també recomanen donar arròs, pasta, galetes i aquest tipus de productes.

Ciutat 2017, GRAN RECAPTELes xifres del'any passat, la referència
Durant el gran recapte del 2016, que va comptar amb uns 26.000 voluntaris, es van recaptar més de 4 tones d'aliments. A Mataró, concretament l'any passat hi van col·laborar 300 persones, les quals van destinar el seu temps lliure de manera desinteressada a la recollida d'aliments. La campanya procura aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. A més, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que ha anat creixent en els darrers anys. Concretament es calcula que prop d'un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya.