El col·lectiu 'Mataró es queda a Espanya' defensa la seva "honorabilitat"

Una vintena de persones es concentra davant l'Ajuntament però es queden sense intervenir al ple perquè arriben tard

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 17 Novembre 2017 09:55

Concentració unionista davant l'Ajuntament

 Una vintena de persones convocades pel col·lectiu 'Mataró es queda a Espanya' s'ha concentrat aquest dijous davant l'Ajuntament per reivindicar la unitat de l'estat espanyol i defensar la seva "honorabilitat". El gest arriba després que durant la manifestació organitzada per aquest col·lectiu el passat 4 de novembre es produís una agressió a un ciutadà, de la qual es desmarquen. De fet, el portaveu del col·lectiu, José Casado, tenia previst expressar el seu malestar a l'audiència pública prèvia al ple municipal, ja que assegura que des de l'Ajuntament se'ls està "criminalitzant" per aquells fets. Finalment, però, s'han quedat sense intervenir perquè ha arribat tard.

Sota el lema "No som violents, som mataronins", el col·lectiu 'Mataró es queda a Espanya' havia convocat una concentració davant el consistori per reivindicar la unitat d'Espanya i donar una resposta als fets del 4-N, quan un ciutadà va ser agredit per un dels manifestants de la marxa unionista de principis de mes.

Concentració unionista davant l'Ajuntament

Sense poder parlar

La crida, però, ha estat molts minsa i tot just ha estat una vintena de persones les que s'han apropat fins l'Ajuntament. A més, es dona la circumstància que el portaveu del col·lectiu, José Casadao, ha arribat tard a l'audiència pública prèvia al ple –on els ciutadans poden demanar intervenir– i s'ha quedat sense poder parlar. La situació ha generat uns minuts d'incertesa i incredulitat, però finalment els manifestants han abandonat l'Ajuntament sense protestar: "Hem pujat un minut més tard de la compareixença i aquí estem", explica indignat Casado. "Demanarem audiència al pròxim ple i estarem atents a la puntualitat", ha ironitzat.

Concentració unionista davant l'Ajuntament

Pressió al PSC

Casado ha detallat que l'objectiu de la compareixença era demanar al govern municipal del PSC que defensés l'honorabilitat dels assistents a la manifestació del passat 4 de novembre. El col·lectiu 'Mataró es queda a Espanya' rebutja que se'ls titlli de "feixistes" i es desmarca de l'agressió que es va produir. En aquest sentit, Casado també ha retret al PSC que en Junta de Portaveus s'abstingués i fes possible l'aprovació d'una proposta de resolució de la CUP en la que es demanen responsabilitats penals als organitzadors de la manifestació del 4 de novembre i demana a l'Ajuntament que es personi contra els agressors.

La concentració pels presos polítics, posposada
Arrel de l'existència, des de ja feia dies, de la convocatòria de la manifestació per la unitat d'Espanya, la concentració per reclamar la posada en llibertat dels presos polítics que aquest dijous es posta davant els ajuntaments d'arreu del país ha quedat posposada a Mataró. A la capital del Maresme, la protesta per condemnar el primer mes d'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez –ha renunciat al càrrec tot just aquest dijous per concórrer a les eleccions del 21-D– i Jordi Cuixart, es farà dissabte a la tarda, també davant l'Ajuntament.