Denunciaran davant la fiscalia els talls de vies durant el 8-N

Adif i Renfe presentaran vídeos i imatges per identificar els causants de les accions

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 14 Novembre 2017 09:31

Tall a l'Estació a la vaga general

Adif i Renfe han anunciat presentaran denúncies davant la fiscalia pels fets succeïts a les estacions i a les infraestructures ferroviàries durant la vaga general del passat 8-N a diferents punts del país. En un comunicat, les dues empreses públiques han assegurat que preveuen reclamar pels danys associats als fets, i han afegit que presentaran proves documentals com gravacions i imatges per tal d'identificar els presumptes responsables d'aquestes accions. Adif i Renfe recorden que les mobilitzacions van provocar "greus" perjudicis als viatgers i al trànsit de trens. En total, com a conseqüència de les mobilitzacions, es van veure afectats més de 10.000 viatgers dels serveis d'alta velocitat i 150.000 a Rodalies, als quals les companyies preveuen indemnitzar.

A més dels talls a l’alta velocitat, també a la xarxa d'ample convencional de Catalunya, durant la jornada es van registrar altres perjudicis als usuaris a causa dels retards derivats de la presències de manifestants a les vies, i situacions "de greu risc" per a la circulació de trens per la col·locació d'obstacles per part dels manifestants que, segons les empreses públiques, haurien pogut produir incidents "d'imprevisibles conseqüències per la integritat dels viatgers".  A Mataró les vies van estar tallades per espai d’una hora.

En total i com a conseqüència d'aquestes mobilitzacions, es van veure afectats més de 10.000 viatgers dels serveis d'alta velocitat i 150.000 de Rodalies, als quals les companyies preveuen indemnitzar. En aquest sentit, Adif i Renfe demanen disculpes per les molèsties produïdes als viatgers "que han de tenir garantit el seu dret a la mobilitat" i adverteixen dels riscos a la seguretat que poden provocar els actes vandàlics sobre les infraestructures ferroviàries.