"La clau és tenir el millor pizzer"

Parlem amb Xavier Buxadé, actual gerent del restaurant Mac Dover i copropietari de l'empresa Recreatius Arenys que és el qui el gestiona

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 09 Novembre 2017 00:00

Ciutat 2017, dover

Quin són els inicis del Mac Dover?

La cafeteria va néixer el maig de 1988. Vam apostar fort pel plat combinat que llavors començava a despuntar, amb un gran èxit a Mataró. Van ser uns primers anys molt bons però després va anar a menys. Llavors quan vam veure que començava a anar a la baixa vam passar a introduir un tema que era totalment desconegut per a nosaltres: la pizza. El meu pare, en Vicenç, persona de negocis va tenir la bona pensada de contractar el millor pizzer.

I què va fer?

Literalment, va fer-se amb el millor pizzer. Va contractar el campió del món de pizzes, un noi jove italià anomenat Andrea Bacelle.

Què va aportar aquest fitxatge pel restaurant?

Senzillament tot. Des de fer la massa, passant per fer el ritual d'enlairar aquella massa rodona en el que tots ens deixava bocabadats, tornar-la a agafar com un campió que era... com coure-la en el forn de llenya inèdit fins aleshores i fins i tot la pròpia presentació al plat. Va aportar el seu segell en tot.

Quins ingredients porta una pizza?

Doncs és tant natural com senzill: una bona aigua, llevat, sal, oli i evidentment la farina italiana com no podria ser d'una altra manera. Així es fa la massa boníssima de les pizzes.

Tan senzill?

Doncs sí. Però té un secret: la mesura de cadascun dels ingredients.

Ciutat 2017, dover

Quin altre secret teniu?

Intentem que tot el personal que tenim se senti com una família, passant per l'encarregat –en Ramon– que fa 29 anys que està amb nosaltres i és l'actual pizzer a més de ser un gran cuiner, o en Julián, el nostre cap de sala. O l'actual encarregada general i pizzera –que no n'hi ha gaires que siguin dones!–, la Sònia.

El Mac Dover és un restaurant ideal per?

Per a famílies. A banda del tema menjar tenim una zona d'esbarjo pels menuts de la casa, en la qual poden jugar i els pares mentrestant poden menjar amb total tranquil·litat.