Torna la Matarona

L'escultura de Jaume Simon i Jordi Cuyàs s'instal·larà de nou al carrer però canvia de rotonda

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 06 Novembre 2017 11:34

Ciutat 2017, matarona

La Matarona és, amb permís de la Laia L'Arquera o el Negrito, l'escultura pública més coneguda de la ciutat. És una creació modulable que van signar Jaume Simon i l'enyorat Jordi Cuyàs i que presidia el capçal de la Via Europa. Va ser retirada a l'inici de les obres dels enllaços viaris de la C-32 però torna a partir d'aquest mes. Pel proper dijous 9 de novembre estan previstos els treballs que situaran de nou aquesta estructura de ferro ben a prop de la ubicació on es va fer més popular.

Ciutat 2017, Jordi Cuyàs
Record per Jordi Cuyàs
El retorn de la Matarona s'advé mesos després del traspàs d'un dels seus autors, l'artista Jordi Cuyàs

 

Ciutat 2017, sortida mataró oest

Torna la Matarona i en aquesta ocasió canvia de rotonda perquè l'antiga ubicació ja no existeix com a tal. Així, l'escultura passarà a presidir la plaça de Gran Bretanya  que és la que reparteix la circulació just per sobre l'autopista, a tocar de l'Hospital i el Mataró Parc.
Amb aquesta nova ubicació i gràcies a la passera de vianants que hi ha, els mataronins en general i els de la Via Europa en especial tindran una nova perspectiva d'aquesta escultura singular i tan estimada per la ciutadania.

Ciutat 2017, sortida mataró oest
Un nus viari que vol, sobretot, ser el definitiu
La instal·lació de l'escultura ha de suposar una de les darreres actuacions fetes a la zona, que en dos anys haurà canviat per complet amb un nou disseny de nus viari per la que és la principal entrada i sortida de turismes de la ciutat. El sistema Mataró Oest ha mutat per complet i s'espera, sobretot, que el diisseny nou sigui durador i definitiu en el temps.