“És una zona familiar molt segura que no té res a veure amb el que era abans”

Entrevistem a Paco López, de l'empresa amb seu a la Llàntia 'Grúas y contenedores Agustín López'

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 06 Novembre 2017 11:34

Ciutat 2017, Paco Lopez

Com és el barri de la Llàntia?

Aquest és un barri molt agradable i tranquil format de gent treballadora i obrera majoritàriament. Des del meu punt de vista s'hi viu molt bé i l'ambient entre veïns és agradable. És una zona  residencial i familiar molt segura que ja no té res a veure amb el que era abans, fa 20 o 30 anys, època en la qual a la Llàntia tenia fama de reunir molts drogoaddictes i de patir robatoris habitualment.

Què és el pitjor de viure-hi?

Que hi ha massa pocs comerços perquè quan hem de comprar sabates, roba, o qualsevol altra cosa ens hem de desplaçar cap al centre. Aquí només hi ha el Mercadona i poc més. Fa anys que és així i sembla que no s'està fent res per activar el comerç a la zona. La part bona és que la connexió de transports públics amb el centre de la ciutat o el centre comercial de Mataró Parc és molt còmode i fluida.

I què creus que és el millor de viure-hi?

Crec que el fet que ens coneguem tots és molt positiu. Jo visc a Rocablanca però l'empresa està situada a la Llàntia des de fa uns quaranta anys i hi ha molt caliu amb els veïns de la zona. La majoria dels nostres clients que tenim a l'empresa vénen de fora però a vegades treballem amb gent del mateix barri i som com una gran família.

Com són els veïns de la Llàntia?

Penso que són gent molt implicada en cuidar el barri i fer-hi activitats. Per exemple l'Associació de Veïns fa molt bona feina i compta amb molts voluntaris de la zona. Munten una festa d'estiu amb inflables i una gran xocolatada, i en general tothom col·labora.