L'últim barri ja és un referent

La Via Europa s'ha convertit en una de les zones més buscades per viure dins la borsa immobiliària local

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 03 Novembre 2017 10:16

Ciutat 2017, barri vistes via europa

El mercat immobiliari és, molts cops, un barem oportú per calibrar l'estat d'un barri. Busquin pis i comprovaran que la Via Europa, el darrer nucli consolidat d'apuntar-se a la festa urbanística local, és una zona molt demandada.

Ho és precisament per aquesta joventut inherent a les seves construccions, sí, però també pel tipus de promoció que s'hi va fer i que en molts casos disposa d'un tipus de llar familiar que costa de trobar, amb aquestes facilitats, a cap altra zona de la ciutat.
D'aquesta manera s'ha anat consolidant el teixit social de la Via Europa i en totes les ramificacions que neixen del gran vial que va simbolitzar el canvi de segle hi trobem exemples de comerç emergent i facilitats per a mataronins que, en molts casos, són nouvinguts a la ciutat provinents de la mateixa Barcelona.

El barri de Via Europa és i se sent com a tal. En els seus inicis se'l va voler batejar com Nova Mataró però va fer més fortuna el nom de Via Europa. No volen ser, només, un pol residencial. Són la zona emergent de la ciutat.

Ciutat 2017, barri vistes via europaUn planejament molt residencial
Una de les crítiques que s'han fet a la Via Europa és que en el seu planejament predomini, quasi en exclusivitat, l'habitatge i que estigui dotat de pocs equipaments. Això se soluciona, segurament, pel fet que es tracta d'un dels barris més ben connectats, immediats a elements de vital transcendència com el propi Hospital i veí d'altres barris importants com Cerdanyola, l'Eixample o el sistema Cirera-Llàntia.