Un pol comercial potent

La zona de la Ronda dels Països Catalans és cada cop més potent, i enllaça amb la naturalesa més de petit i mig comerç dels barris

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Dilluns, 23 Octubre 2017 00:00

Segurament molts dels que hi van a comprar no saben amb precisió a quin barri estan. Però sense cap mena de dubte la zona comercial, amb petits comerços i superfícies mitjanes de la Ronda dels Països Catalans és una de les zones amb més reclam econòmic de la ciutat.

Estem parlant de molts metres quadrats, situats a la part més alta de Molins i sobretot amb una connexió viària molt fàcil, que els converteix en destí preferit per molts mataronins. També pel tipus de comerç que hi ha, en molts casos singular, que converteix la zona en destí de molts cotxes; i parlem dels cotxes perquè per molta gent és la clau de l'èxit.

El triumvirat de Molins, Vista Alegre i el Camí de la Serra és competitiu comercialment en la mesura que disposa de més espai d'aparcament en superfície que la majoria d'altres zones amb potencial comercial de la ciutat. Tot i això, en segons quin horari, fins i tot costa de trobar on deixar el vehicle. La connectivitat del Mataró Bus, al seu torn, també és rellevant en el flux de compradors.

Les superfícies mitjanes amb oferta especialitzada són el reclam al voltant del qual ha anat creixent aquesta zona, que enllaça amb els itineraris comercials del petit comerç i confereix el múscul econòmic del qual disposen aquests barris, sobrats d'oferta.

Pendents de la proposta d'ampliació de Mataró Parc

Ciutat 2017, zona comercial països catalans
L'expansió de la zona comercial pròpia ha anat lligada, indefectiblement, al poder que té Mataró Parc com a pol d'atracció. El gran centre comercial de la capital del Maresme té sobre la taula ara una proposta d'ampliació que ha de negociar amb l'Ajuntament i la Generalitat i que augmentaria encara més el poder de la zona com a pol comercial.