Esport i solidaritat a la primera edició de la 'Pia & Go'

L’Escola Pia Santa Anna organitza aquest 29 d’octubre una cursa per donar suport als programes d'ajut a refugiats i discapacitats

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 23 Octubre 2017 00:00

Ciutat 2017, Pia & Go cursaCorrent, caminant o en bicicleta: cadascú pot escollir la manera que prefereixi pel recorregut de la Pia&Go. L'important és participar en la primera edició d'aquesta cursa solidària organitzada a Mataró per l’Escola Pia de Catalunya i SportsEvents360.

L’esdeveniment se celebrarà el diumenge 29 d’octubre i estarà obert a tothom que vulgui col·laborar donant suport als programes d'ajuda a persones refugiades i discapacitades.
Els participants podran escollir entre el recorregut d’expert o el d’iniciació en cada modalitat. En bicicleta organitzen un recorregut de 26 km i un de 6 km, mentre que els que vulguin caminar o córrer poden fer-ne un de 6 km o un de 14 km. Hi ha també el recorregut "km 0", aquell per les persones que no vulguin participar-hi però si col·laborar.

Les pistes d’atletisme seran el punt de sortida i on s’hi oferiran activitats i animacions per a petits i grans al llarg de tot el matí.

Els diners recollits es destinaran a l’ajut dels refugiats i desplaçats que Acció Social d’Escola Pia Catalunya atén des de la seva arribada i durant tota la seva adaptació a la nova societat. Els seus projectes van vinculats a l'alfabetització, la formació i inserció laboral, l'assistència jurídica o l'obtenció de pisos d'acollida.

Doble objectiu

La Pia&Go espera, per una banda, fomentar l'activitat física i, per l'altra, promoure la solidaritat entre els ciutadans. La Pia&Go de Mataró serà la primera edició d’una iniciativa esportiva i solidària que pretén tenir presència a tot el territori català i convertir-se en una trobada de referència per a esportistes i ciutadans. Es proposen com a repte comptar amb un miler de participants i així sumar 15.000 quilòmetres recorreguts.