Deu dies de 'Ruta de la tapa' per Mataró

Aquest any no hi ha concurs per votar la millor proposta i els tastets es poden acompanyar també de vi

  • Cugat Comas // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 19 Octubre 2017 10:23

Ciutat 2017, va de tapes 2016

Marco Polo va iniciar la de la seda i a València es va popularitzar la del 'bakalao' però a Mataró, més humils, la ruta es fa de la tapa. Aquest és el nou nom amb el que es coneix la cita de tardor amb una copeta i el petit mos a diferents establiments de la ciutat. Sempre ha estat un èxit i aquest cop arriba amb novetats que comencen amb l'organització, que recau únicament en el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

La proposta és d'onze dies –dels quals a partir d'avui divendres només en queden deu– en què els grups, famílies o qui vulgui poden anar a buscar vint tapes, pintxos o “montaditos” especials i diferents, a vint establiments de la ciutat.

Aquest cop la tapa no és parella de ball exclusiva de la cervesera que organitzava el certamen. Ara cada establiment escull amb quina altra marca o beguda es pot acompanyar la seva proposta, perquè maridi d'allò millor. Així podem fer tapa i cervesa –quinto o canya–, copa de vi o també beguda no alcohòlica. També a la llista de restaurants hi trobem establiments nous.

La ruta enllaça vint bars i restaurants de tota la ciutat, i no només del Centre.

Sense concurs

El gremi també ha eliminat el concurs, pel qual es votava i s'escollia la millor proposta. Asseguren que és "per evitar la competència excessiva  entre establiments, competència que de fet ja es dona de forma natural en el propi mercat hostaler". Aquest any hi participen els establiments agremiats dels diferents barris de la ciutat, obrint així l’oferta i l’opció a participar més enllà del conegut com a centre o casc antic de la ciutat de Mataró.

Ciutat 2017, va de tapes 2016
Els establiments que participen a la 'Ruta de la Tapa' 2017
Els establiments participants són els següents:
Amagatall del Francjavi, Bar el Casal, Caminetto, El Montadito del Centre, Mundial, el Petit Racó, el Racó del Jabugo, L’Altre, La Girella, Mil 848, Néstor Tapes, Peix & Chips, Salinas, Stroom Bier i Tapavins (centre ciutat); Auto D’ara (afores Pla d’en Boet); Bar Capgrossos (Palau-Escorxador); J&K (Rocafonda);
Nou Florida (Eixample), Otto Sport Bar (Molins-Vista Alegre).