Bote presideix l'aturada contra els empresonaments i és esbroncat

El silenci ha dominat bona part de la concentració, d'unes 300 persones

  • Redacció i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 17 Octubre 2017 12:29

Aturada llibertat detinguts

L'Alcalde David Bote ha estat el protagonista de l'aturada d'aquest migdia convocada per expressar el rebuig als empresonaments de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, decretats ahir per l'Audiència Nacional. El batlle mataroní ha sortit al punt de les dotze del migdia, amb la resta de regidors socialistes, per presidir la concentració que aplegava unes 300 persones davant de l'Ajuntament. Hi havia també els regidors del bloc sobiranista i també dels comuns –Esteve Martínez i Ana Maria Caballero– però la presència de l'Alcalde s'ha endut tota l'atenció i ha despertat durant alguns segons xiulets i bronques per part dels assistents.

Aturada llibertat detinguts

La convocatòria era de silenci i aquest s'ha imposat durant més de cinc minuts. El mateix PSC havia emès un comunicat demanant la posada en llibertat dels màxims responsables d'Òmnium i ANC com a preludi de la presència de l'Alcalde en un davant de l'Ajuntament en què s'han vist cartells denunciant la naturalesa de "presos polítics" dels dos dirigents independentistes.

 

Després del silenci han vingut els crits de "Jordis llibertat!" i "llibertat!" al final dels quals l'Alcalde s'ha desplaçat uns metres endins de La Riera per dirigir-se als convocats. "Segurament ens separen moltes coses però avui he volgut ser aquí perquè estem en contra d'aquests empresonaments" se li ha sentit dir a un Alcalde a qui altra vegada li ha caigut una xiulada i crits, si bé altres persones concentrades han aplaudit aquesta intervenció.

Aturada llibertat detinguts

La mateixa aturada s'ha fet en altres centres de treball. Una imatge curiosa davant l'Ajuntament ha estat la del carismàtic Frankfurt de La Riera amb la persiana a mig baixar.

Aturada llibertat detinguts

Aturada llibertat detinguts