Doble concentració contra les "detencions polítiques" dels Jordis

Una aturada de 15 minuts a les 12h i una concentració a l'Ajuntament a les 19h per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart

  • Redacció
  • Dimarts, 17 Octubre 2017 09:50

Referèndum és democràcia - plaça de Rocafonda

L'ingrés a presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, màxims responsables d'ANC i Òmnium Cultural, ha fet revifar la protesta social després d'uns dies de calma. L'acció judicial de l'Audiència Nacional va suposar que ahir de forma espontània es tornessin a sentir cassolades a la ciutat i que per avui dimarts hi hagi convocada una doble acció de rebuig al que s'interpreta com una persecució judicial de l'independentisme. En concret la convocatòria és d'una aturada de 15 minuts davant dels centres de treball al punt del migdia. El davant de l'Ajuntament tornarà a ser un dels punts d'atenció com també ho serà a les 19h, en què s'ha convocat una concentració que podria tornar a ser massiva.

En paral·lel a aquestes convocatòries, les dues entitats i altres firmants de la Taula per la Democràcia han convocat una marxa d'espelmes a Barcelona, a l'Avinguda Diagonal.

Aquests són els primers actes de protesta després que la jutge decidís aquest dilluns decretar presó sense fiança per als líders de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart, per un presumpte delicte de sedició com a promotors de les protestes del 20 i 21 de setembre. Tots dos, a través de vídeos publicats als seus comptes de Twitter, van demanar als ciutadans que responguessin al seu empresonament amb "serenitat, unitat i confiança".

Concentració post referèndum