Qualifiquen d'èxit la marxa per la convivència

Els organitzadors destaquen que la manifestació va transcórrer sense incidents i que tothom va tenir un comportament de “matrícula d'honor”

Manifestació per la unitat d'Espanya

El dissabte 7 d'octubre un grup de mataronins van organitzar una manifestació per dir Si a la convivència i No a la independència. José Casado, un dels organitzadors, qualifica d'èxit total l'assistència a la manifestació, la qual, segons Societat Civil, va comptar amb unes 2.000 persones. “No érem conscients del moviment que estàvem creant”, reconeix Casado, i afegeix que pensaven que hi anirien “entre 300 i 500 persones”.

A més, la tarda va transcórrer sense incidències ni aldarulls de cap tipus i els cordons de seguretat que envoltaven la manifestació no van observar cap comportament fora de lloc. “Va ser un comportament de matrícula d'honor”, conclou Casado.

Mataró es queda a Espanya, diu l'eslògan

La marxa es va fer sota l'eslògan 'Tots units a Mataró, millor junts tota Espanya: Catalunya és casa nostra. Mataró es queda a Espanya', un lema que reflecteix amb claredat el que defensen els participants d'aquesta. Va néixer a partir d'un grup d'amics que per Whats App van buscar com fer saber la seva opinió. Per aquest motiu van organitzar la marxa i van fer les gestions pertinents per tenir-ne permís. Seguidament, Casado explica que van fer cartells, fulletons i van promoure el coneixement de la iniciativa a través de les xarxes socials.

Manifestació per la unitat d'Espanya
En relació als possibles esdeveniments dels dies que vénen, José Casado informa que es mantenen a l'espera de veure què passarà i de la reacció del govern central i la ciutadania. “En funció de com vagi potser plantejarem una nova manifestació”, explica.